Razotkriveno

“Konzum Hrvatska” lažna je Facebook stranica

Konzum

Na društvenim mrežama ponovno se masovno širi lažna nagradna igra kojom se sudionicima navodno dodjeljuju bonovi za Konzum.

Lažna Facebook stranica “Konzum Hrvatska” u samo nekoliko dana uspjela je prikupiti  preko dvije i pol tisuće dijeljenja, a na zavaravajući sadržaj upozorila je i sama kompanija Konzum.

“Dragi fanovi, na društvenim mrežama su ovih dana aktivne lažne nagradne igre koje bez dopuštenja koriste Konzum logo i fotografije. Navedene stranice nose sličan naziv te nude novčane nagrade u različitim vrijednostima od 500 kn do 2000 kn. Ovim putem vas molimo za oprez te da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara. Pozivamo vas i da ovu informaciju podijelite s prijateljima!”, objavili su na svojem službenom Facebook profilu. Njihovu objavu podijelilo je tek 37 osoba.

Podsjećamo, verificiranost službenih Facebook stranica kompanija ili osoba, pokazuje plavi znak s kvačicom, službenom oznakom dodjeljuje Facebook. Administratori ovakvih lažnih stranica najčešće zapravo pokušavaju na prevaru doći do većeg dosega svoje lažne stranice kako bi se dočepali osobnih podataka lakovjernih osoba.

Faktograf je ranije pisao opširno pisao o lažnim Facebook profilima i stranicama – kako varaju, tko ih kreira i kako se na njima zarađuje – a više možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.