Razotkriveno

Karlovačka pivovara ne surađuje sa stranicom koja prodaje proustaške materijale

Screenshot Hrvart.com

„Uočio sam jednu stranicu koja prodaje ustaške stvari i zanimljivo je što neke majice prodaju u suradnji s Karlovačkom pivovarom“, napisao je Faktografu jedan čitatelj uz zamolbu da provjerimo točnost tih navoda.

Sporna stranica nalazi se na domeni „Hrvart.com“ doista i prodaje brojne vidno proustaške materijale poput naljepnica s likom Ante Pavelića, no, lažno tvrde da surađuju s Karlovačkom pivovarom.

„Naša kompanija nema nikakvu poslovnu suradnju s navedenom tvrtkom. Stoga je ovdje riječ o nedopuštenom korištenju našeg intelektualnog vlasništva. Također, sa svim dobavljačima inače potpisujemo Kodeks kojim oni jamče poštivanje ljudskih prava te principa nediskriminacije pojedinaca“, poručeno je  iz Heineken Hrvatska d.o.o. Faktografu.

Uz Instagram, administratori ove stranice, koji tvrde da se nalaze u Australiji,  svoju lažnu suradnju s Karlovačkom pivovarom oglašavaju i na Facebooku.

Upravo je na Facebooku čitatelj Faktografa i primijetio njihov oglas.

„U Facebook feedu mi je iskočila reklama s njihovim NDH privjeskom“, napisao nam je čitatelj.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.