Razotkriveno

Opet se širi stara dezinformacija da je Branko Grčić u Domovinskom ratu bio srpski vojnik

HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Društvenim mrežama ponovo kruži stara i odavno raskrinkana dezinformacija da je SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj služio u agresorskoj srpskoj vojsci pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića.

Netočno je da je Branko Grčić tijekom rata bio na srpskim barikadama.

Dezinformacija da je Grčić tijekom rata bio srpski vojnik prvi se put pojavila 2015. godine, dok je Grčić bio ministar regionalnog razvoja i EU fondova i potpredsjednik Vlade RH koju je vodio Zoran Milanović.

Grčić je tada demantirao da je ratovao sa srpskom vojskom, kazavši da je čitavo vrijeme rata bio zaposlen na Ekonomskom fakultetu u Splitu (Jutarnji list).

U Grčićevoj biografiji može se vidjeti da se Grčić na Ekonomskom fakultetu u Splitu zaposlio još 1987. godine.

Ekonomski fakultet u Splitu je 2015. godine potvrdio da je Grčić tijekom rata bio njihov zaposlenik. Čelni ljudi fakulteta tijekom ratnih godina, ravnatelj Ante Rozga i dekan Ivo Šimunović, poručili su da “s gnušanjem odbacuju optužbe” na Grčićev račun (Večernji list, Slobodna Dalmacija).

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.