Razotkriveno

Novak Đoković nije pobjegao iz Zadra da mu ne bi “upakirali koronu”, odmah se testirao u Beogradu i pozitivan je

foto HINA/ tš

Novak Đoković nije “pobjegao” iz Zadra jer je shvatio „plan elite da mu u Zadru ‘upakiraju’ koronu i to kroz njihovo tzv. testiranje, kao što se tvrdi u Facebook objavi (arhiviranoj ovdje) koja je u nekoliko sati podijeljena više od 2.000 puta.

Točno je da Novak Đoković nije bio među tenisačima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u Beogradu, da bi u utorak rano poslije podne tamo bilo potvrđeno kako je pozitivan na koronavirus.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna”, potvrdio je Đoković, objasnivši kako su njihove namjere bile iskrene i kako je turnir bio humanitarnog karaktera s idejom da pomogne tenisačima u regiji.

“Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio, vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati”, rekao je Đoković, najavljujući kako će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i ponoviti test za pet dana.

Đoković je tijekom turnira u više navrata bio u bliskom kontaktu sa zaraženim tenisačem Grigorom Dimitrovim.

Đorđe Đoković, direktor Adria Toura i Novakov brat kao razlog tenisačeva odlaska iz Zadra naveo je:

”Od trenutka kada smo saznali da je Dimitrov pozitivan, stupili smo u vezu s epidemiolozima kako da se ponašamo. Novak nije imao obavezu testirati se u Hrvatskoj, nije osjećao nikakve simptome. Otišao je u Beograd gdje je odmah pri slijetanju odradio testiranje. Sve smo odradili po zakonu i po instrukcijama epidemiologa”. (Index).

Od cijele objave točan je samo dio da se Đoković izrazio protiv obaveznog cijepljenja

U objavi se dalje navodi kako iza svega stoji „mafija koja je izmislila ovu pandemiju“, kojoj je Đoković na meti zbog svoje izjave da se protivi testiranju i cijepljenju.

Od cijele objave djelomično je točan samo zaključak proizašao iz Đokovićeve izjave iz travnja koju prenosimo u cijelosti: „Osobno nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko primorava da dobijem injekciju da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li se ili ne podvrgnuti tome. Imam svoje mišljenje, a da li će se ono promijeniti u nekom trenutku, ne znam.“

Podsjetimo, ova je izjava popularnog tenisača izazvala pravu medijsku buru, a sam je Đoković stekao simpatije među protivnicima cijepljenja (Cijepljenje.info, IvanPernarTV). Međutim, u dužoj varijanti sporne izjave, dostupne na YouTubeu (ovdje), Đoković je rekao kako „iskreno vjeruje da je virus opasan – u suprotnom ne bi bilo pola svijeta zaključano“, no da smatra da postoji određena cenzura te da se njemu čini da ne postoji dovoljno rasprave sa stručnjacima koji nude alternativne metode.

Nema nikakvih dokaza da je Đoković ikada govorio da su iza pandemije skrivene poluge moći u cilju kontrole populacije, što su teze teoretičara zavjera sklonih antivakserskim pokretima o kojima je Faktograf pisao ovdje, ovdje i ovdje.

U Zadru zaraženi Borna Ćorić, dva trenera i jedno dijete

Nakon što je zbog potvrđenog slučaja virusa kod jednog od igrača otkazano finale Adria Toura, teniskog turnira u organizaciji Novaka Đokovića i Hrvatskog teniskog saveza u Zadru, organizatori su najavili testiranje svih osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim.

Do sada je u Zadru utvrđeno ukupno četiri slučaja zaraze među kojima je hrvatski tenisač Borna Čorić, dva trenera te jedno dijete, a više od 80 osoba je u samoizolaciji (N1). Na fotografiji niže možete vidjeti fotografiju rukovanja potvrđeno pozitivnog Borne Čorića i Novaka Đokovića.

 

 

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.