Razotkriveno

Judy Mikovits nije zatvorena zbog otkrića o cjepivima koja nose viruse, cjepiva ni ne spominje u spornom radu

Izvor: Screenshot Natural News

Judy Mikovits, molekularna biologinja i zvijezda ovogodišnjeg filma Plandemija, dala je intervju 2018. godine koji je ubrzo raskrinkan kao netočan. No, činjenično stanje stvari nije doprlo do portala Nexus-svjetlost.com, pa se stara dezinformacija ponovno dijeli na društvenim mrežama s tadašnjim, netočnim naslovom: “Znanstvenica pritvorena nakon razotkrivanja cjepiva koje sadrži smrtonosni virus”.

Njeno uhićenje nema nikakve veze s razotkrivanjem poveznice između virusa i cjepiva. Mikovits je, naime, nakon što je u znanstvenoj zajednici doživjela fijasko, prigrljena od strane pokreta protivnika cijepljenja i danas na tome zarađuje prodajući bestselere o zavjeri medicinske znanosti.

Istraživanje nije spominjalo cjepiva

U tekstu se navodi:

Dr. Judy A. Mikovits uhapšena je nakon što je odbila opovrgnuti vlastita istraživanja na temelju kojih je otkriveno da je smrtonosne retroviruse cjepivima primilo 25 milijuna Amerikanaca

Ovo nije točno. Njen povučeni rad iz listopada 2009. godine ni na koji način nije “otkrivao” da se putem cjepiva posreduje problematični XMRV, mišji virus kojemu je znanstvenica sa svojim timom krivo pripisala uzročnu vezu s neurološkim poremećajem, Sindromom kroničnog umora (CFS).

To je vrlo lako provjerljivo, jer je rad još uvijek moguće pronaći iako ga je ugledni znanstveni časopis Science povukao nakon par godina od objave. Nosi naslov “Detekcija infektivnog retrovirusa, XMRV, u krvnim stanicama bolesnika sa sindromom kronične umora” i može se skinuti u cijelosti sa stranice ResearchGate. Ni u jednom trenutku se u radu ne spominju cjepiva.

Taj rad joj je, naime, najprije priskrbio planetarnu slavu, kao i zadovoljstvo poslodavaca s Instituta Whittemore Peterson (WPI). Ovaj institut je specijaliziran za istraživanje rijetkih neuroimunih poremećaja, a vode ga Annette Whittemore i njenim suprugom Harveyjem. Njihova kćer, naime, ima dijagnozu CFS-a (Science).

Portal Nexus-svjetlost navodi i da je su njeni problemi nastali “zbog istraživanja kojim se otkrilo da je 25 milijuna Amerikanaca cjepivima namijenjenim ljudima primilo smrtonosne retroviruse”. Međutim, poveznica ne vodi ni na kakvo istraživanje, već na naslovnicu portala Vaccine.news. Isto je i u slučaju Natural Newsa (“… true story of how she was thrown in prison for blowing the whistle on deadly viral contamination of human vaccines.”)

No, vratimo se njenom stvarnom radu. Kako je vrijeme prolazilo, revizija njegovih nalaza nije potvrdila osnovne teze.

Opozvala je vlastite rezultate

I tu dolazimo do dijela citata Judy Mikovits, kojeg prenosi Nexus-svjetlost, kako i izvor portala, Natural News, o čijem smo kredibilitetu već pisali.

Odbila sam opozvati svoje rezultate, odbila sam reći da je istraživanje bilo pogrešno. Imali smo te podatke, ja sam ih pokazala.

Dvije godine nakon objave senzacionalnog otkrića Mikovits i njenih kolega, niti jedan laboratorij nije mogao verificirati nalaze tog istraživanja. Mikovits u pokušaju verifikacije i sama sudjelovala i supotpisala rad kojim je dokazano da su revolucionarni rezultati posljedica kontaminacije uzoraka u laboratoriju.

Rad je objavljen 11. studenog 2011. i zove se “Neuspjeh u potvrdi XMRV / MLV-a u krvi bolesnika sa sindromom kronične umora: multilaboratorijska studija“. Još uvijek je dostupan na stanicama magazina Science, a Judy Mikovits je izlistana kao četvrta suautorica.

Nakon objave ovoga članka, Science je povukao originalni članak koji je supotpisala Mikovits iz 2009. godine.

To je dovelo do urušavanja njenih odnosa s vodstvom instituta za istraživanje rijetkih neuroimunih poremećaja, Annette Whittemore i njenim suprugom Harveyjem. Njihova kćer je, naime, imala dijagnozu CFS-a (Science).

Priznala da je postojala i optužnica, i nalog, i temelji za kazneni progon

Portal citira i opovrgnutu tvrdnju Judy Mikovits, koja kaže da ni na koji način nije doprinijela kaznenom progonu što je uslijedio nakon njenog otkaza:

Dobila sam otkaz i strpana u zatvor bez ikakvog pravnog temelja, bez saslušanja, bez mogućnosti da ostvarim ikakva građanska prava. Samo su me jednoga dana – 18. studenoga 2011. – u lisicama odvukli iz vlastite kuće.

Kada je rad doživio fijasko, njeni odnosi s poslodavcem su se urušili. Dobila je otkaz te ju je nakon napuštanja instituta bivši poslodavac tužio zbog otuđenja laboratorijskih materijala. Kako se doznalo na sudu, Mikovits je naredila kolegi Maxu Pfostu da joj pomogne u tome, što je i učinio te to priznao sudu.

“Mikovits mi je naredila da uklonim uzorke iz laboratorija u WPI-ju i sve bilježnice iz WPI-ja koje sadrže nezamjenjiva istraživanja i podatke i da joj ih predam kasnije. Zadržala je svoj laptop s informacijama s WPI-ja sa sobom”, kazao je.

Mikovits je pobjegla u Kaliforniju i predala se nakon šest dana te, prema izvještajima iz medija, vratila dio materijala. Ondje je provela i neko vrijeme u pritvoru. Vraćanje dijela materijala dovelo je do odbacivanja optužbi za kriminal, ali nije zaustavilo WPI da zadovoljštinu dobije privatnom tužbom na sudu. O njenim problemima sa zakonom iscrpno je izvještavao Science 2011. godine, ali i drugi mediji [12].

Nakon neuspjeha da dokaže vlastite rezultate i razlaza s WPI-jem, Mikovits je nastavila širiti oborenu teoriju o XMRV-u i CFS-u, usprkos jasnom znanstvenom konsenzusu da poveznice između tog virusa i bolesti nema.

Desetljeće “zbunjenosti”

Da je ipak bila kazneno gonjena s dvije optužbe – posjedovanje ukradene imovine i nezakonito uzimanje kompjuterske opreme i podataka – priznala je portalu ProPublica. Zapravo je, kako kaže, htjela reći da se odustalo od progona i da protiv nje nisu bile podignute nikakve optužnice temeljem kojih bi je se moglo optužiti da je bježala od pravosuđa.

“Zbunjena sam dulje od deset godina”, kazala je Mikovits novinaru ProPublice i dodala da će pokušati biti jasnija kad bude govorila o ovoj temi u budućnosti.

Ovaj razgovor s ProPublicom dogodio se povodom filma Plandemija, nastalog u proljeće ove godine. Iz teksta objavljenom na NaturalNewsu i na Nexu-svjetlost.com-u jasno je da se radi o višekratno ponavljanoj laži, u razmacima od nekoliko godina.

O dezinformirajućem filmu Plandemija, Faktograf je opširno pisao u suradnji s portalom Raskrinkavanje.ba, a tekst možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.