Razotkriveno

Kruži fotošopirana naslovnica Večernjeg lista koja ismijava HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba

Iako se radi o djelu poznatog satiričara, komentari na društvenim mrežama pokazuju kako su mnogi povjerovali da je Filipović doista izjavio da se od Bandića "razlikuje za 360 stupnjeva".
HINA/ Damir SENČAR/ ds

Društvenim mrežama proširila se fotošopirana naslovnica Večernjeg lista, koja sadrži nepostojeću izjavu Davora Filipovića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“Ja i Bandić smo dva različita svijeta. Razlika između nas je ne 180, nego 360 stupnjeva”, glasni citat koji se netočno pripisuje HDZ-ovcu Filipoviću. Iako se radi o naslovnici koja je evidentno prepravljena korištenjem digitalnih alata, komentari na društvenim mrežama pokazuju kako su mnogi povjerovali da je Filipović doista dao izjavu koja mu je pripisana.

Reagirao je stoga i Večernji list koji je na svom portalu u nedjelju navečer objavio je da se širi lažna naslovnica njihovog lista.

“Ovim putem upozoravamo čitatelje Večernjeg lista da je riječ o fotomontaži koja je postala viralna zbog paradoksalne i stupidne izjave koja je također izmišljena baš kao i cjelokupna naslovnica”, objavio je Večernji list.

Putem svojih stranica na Facebooku oglasio se i HDZ, kao i njihov kandidat Filipović. Oni tvrde da se radi o prljavoj kampanji njihovih političkih protivnika pred lokalne izbore u Zagrebu.

Fotošopiranu naslovnicu Večernjaka na Twitteru je prvi objavio satiričar Goran Jokić, koji se potpisuje kao “Ja Zmaj”, a čije se satirične montaže redovito šire društvenim mrežama, prvenstveno posredstvom Facebook stranice koju prati skoro 55 tisuća ljudi.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.