Faktograf.hr

Samo činjenice

Tvrtka Eko Zadar dva d.o.o: Nismo tvrtka kćer društva HIS d.o.o.

Redakcija Faktografa primila je putem odvjetničkog društva zahtjev za objavom ispravka informacija koje smo objavili u članku naslovljenom “Zrmanji prijeti zagađenje smećem iz čitave Zadarske županije”. Zahtjev koji su nam uputili tvrtka Eko Zadar dva d.o.o. te Ana Ćurković Ćurić i Iljko Ćurić objavljujemo u cijelosti, u integralnom obliku i bez uredničkih intervencija.

“U članku objavljenom dana 30.03.2021.g. na portalu www.faktograf.hr pod naslovom ‘Zrmanji prijeti zagađenje smećem iz čitave Zadarske županije’, autorice Melite Vrsaljko, objavljeni su netočni i neistiniti navodi u odnosu na naše stranke, društvo EKO ZADAR DVA d.o.o., gđu Anu Ćurković Ćurić i g. Iljka Ćurića.

U članku se netočno navodi da je društvo EKO ZADAR DVA d.o.o. društvo kćer društva HIS d.o.o. Društvo EKO ZADAR DVA d.o.o. nije društvo kćer od društva HIS d.o.o. (što se jednostavno može utvrditi uvidom u sudski registar) niti ima bilo kakve veze s društvom HIS d.o.o. i ostalim navodima koji se spominju u spornom članku.

U članku se netočno navodi da su gđa Ana Ćurković Ćurić i g. Iljko Ćurić srušili vilu na Tuškancu koju nisu smjeli rušiti. Točna informacija jest da je predmetna nekretnina, odnosno prethodni derutni objekt uklonjen sukladno zakonskoj proceduri, na temelju projekta uklanjanja i nakon prijave početka izvođenja radova uz prethodno ishođenu Potvrdu Grada Zagreba, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Klasa: 612-08/18-023-/87, Urbroj: 251-18-03-18-02, od 15. svibnja 2018.g. Upravo tom Potvrdom se potvrđuje da je glavni projekt – koji predviđa uklanjanje starog objekta i gradnju novog – izrađen u skladu s posebnim uvjetima zaštite kulturnog dobra.

U članku se dalje netočno navodi da se g. Iljko Ćurić ‘lažno predstavio’ novinarki Nova TV te istu i snimatelja ‘tjerao s ulice’, obzirom da je točna i potpuna informacija da se u članku spomenuta novinarka nije predstavila g. Ćuriću, ni osobno ni kao novinarka redakcije Provjereno te je ista neovlašteno snimala razgovor s g. Ćurićem.

EKO ZADAR DVA d.o.o.
Ana Ćurković Ćurić
Iljko Ćurić
po punomoćniku
odvjetnici Tamari Sardelić iz OD Jelić, Čavlina Zrinšćak i Sardelić”.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.