Razotkriveno

Još jedna lažna nagradna igra. Nitko ne dijeli 200 ogrebanih Toyota

Iz tvrtke Toyota Croatia Faktografu je potvrđeno da nitko od ovlaštenih partnera u ovom trenutku nema nagradnu igru.
Foto: Unsplash.com/Shahzin Shajid

Na Facebook profilu “Toyota Hilux ,Club”, o kojem je Faktograf već pisao u siječnju objavljena je nova lažna nagradna igra u kojoj se netočno tvrdi da se korisnicima Facebooka dijeli čak 200 automobila.

“Zadovoljstvo nam je najaviti da ćemo donirati 200 vozila Toyota Hilux koja zbog manjih ogrebotina i oštećenja nisu bila za prodaju. Svi automobili su u dobrom stanju, pa ćemo ih nasumično poslati nekome tko će napisati “Gotovo”. Prije 04. veljače u 21 sat…!!”, piše u statusu na profilu “Toyota Hilux ,Club” objavljenom 2. veljače.

Objava je prikupila više od tisuću dijeljenja, ima više od 3 tisuća komentara i 509 ostalih reakcija.

Faktografu je u siječnju iz tvrtke Toyota Croatia potvrđeno da je tada na Facebook profilu “Toyota Hilux ,Club” objavljena lažna nagradna igra. No, bez obzira na činjenicu da je prevara razotkrivena, s toga profila se i dalje u objavama navodi da dijele automobile.

Toyota Croatia potvrdila da se radi o lažnoj nagradnoj igri

I povodom njihove najnovije tvrdnje da dijele 200 automobila s manjim ogrebotinama i oštećenjima zbog čega oni nisu mogli u prodaju, obratili smo se upitom tvrtki Toyota Croatia.

“Toyota Croatia d.o.o. niti bilo koji ovlašteni Toyota partner, u ovome trenutku nema u svojoj organizaciji nagradnu igru niti nagradni natječaj. Također želimo istaknuti kako nismo ni na koji način povezani s lažnim nagradni igrama koje se komuniciraju putem e-maila, SMS-a, WhatsApp-a ili na društvenim mrežama”, naveli su nam u odgovoru iz Toyota Croatia i time potvrdili kako se i u ovom slučaju radi o lažnom nagradnom natječaju. “Dodatno napominjemo kako je jedini službeni kanal komunikacije službena FB i Instagram stranica Toyote Croatia d.o.o.”, zaključuje se u odgovoru Toyota Croatia.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Najvjerojatnije je krajnji cilj ove lažne nagradne igre prikupljanje pratitelja na Facebook profilu “Toyota Hilux ,Club” i veći doseg objava, a na taj zaključak navodi činjenica da se od korisnika koji se “prijavljuju” na nagradnu igru traži da tu objavu podijele u još osam Facebooku grupa

Zaključno, na Facebooku profilu “Toyota Hilux ,Club” objavljena je lažna nagradna igra u kojoj se netočno tvrdi da se dijeli 200 automobila Toyota Hilux. Iz kompanije Toyota Croatia potvrđeno nam je da u Hrvatskoj nitko ne dijeli 200 automobila Toyota Hilux.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.