Razotkriveno

Policija je dobila dojavu o pokušaju otmice dječaka. Nisu utvrdili elemente kaznenog djela ili prekršaja

Facebookom se proširio status o potencijalnom pokušaju otmice dječaka u Osijeku. Policija je dobila dojavu o slučaju i utvrdila okolnosti.
Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Poštovani svi u grupi, danas (!) je u Čvrsničkoj ulici pokušana otmica jednog našeg dječaka polaznika OŠ I. Filipović. Policija je upoznata s događajem i sigurno rade na tome, ali vama dajem do znanja jer opreza nikad dosta! Šaljem vam i slike auta i dvojice od pet počinitelja pokušaja otmice”, piše na fotografiji koja se brzinom munje proširila društvenom mrežom Facebook.

Ima li kraja ovome 😠(OS)“, piše u postu (arhiviran ovdje) privatne korisnice Facebooka koja je podijelila navedenu fotografiju o potencijalnom pokušaju otmice dječaka u Osijeku.

Snimku zaslona statusa koji je podijeljen tisuću puta, ima 79 komentara i 71 reakciju donosimo niže.

Neki komentatori korisnici koja je podijelila fotografiju komentirali su da širenjem neprovjerenih informacija širi paniku i uznemirava ljude, a portalu Faktograf.hr obratili su se čitatelji oko posta koji se jako brzo proširio društvenom mrežom Facebook.

Portal SIB.hr 25. ožujka na temelju istog statusa objavio je članak s reakcijom PU osječko-baranjske. U svojem pitanju tražili su od policije komentar navedenog slučaja spomenutog u statusu na Facebooku.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

“Vezano za navedeno u vašem upitu možemo potvrditi dojavu te provedenim izvidima nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja”, stoji u kratkom odgovoru portalu SIB.hr koji potpisuje Kristina Vukojević Rac, policijska službenica za odnose s javnošću PU osječke-baranjske.

Zaključno, PU osječko-baranjska potvrdila je medijima da u navedenom slučaju nema elemenata kaznenog djela ili prekršaja. Bez te činjenice ocjenjujemo da objavi na Facebooku nedostaje kontekst.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.