Razotkriveno

Eurospin ne dijeli kupone za besplatnu kupnju i gotovinu, radi se o lažnoj nagradnoj igri

Iz kompanije Eurospin Hrvatska potvrđeno je Faktografu da se radi o lažnoj nagradnoj igri koja ni na koji način nije povezana s tom tvrtkom.

Na Facebook stranici “Eurospin Fans.” pojavio se još jedan lažni nagradni natječaj (arhivirano ovdje) koji nema nikakve veze s Eurospinom Hrvatska, a cilj mu je povećanje vidljivosti stranice.

? ??Pozdrav svima,,,@EuroSpin ima igru ​​za vas. Dijelimo kupone za besplatnu kupnju i gotovinu za 370 ljudi koji mogu pronaći koliko pataka ima na ovoj slici.. Dobitnici se biraju nasumično. Hajde da pogodimo tvoj odgovor i osvojimo nagradu!!”, navodi se u opisu ilustracije na kojoj je logo Eurospina i animirane verzije patki.

U komentarima se navode i “pravila natječaja”:

“? PRAVILA NATJECANJA ?
* Lajkajte našu stranicu
* Podijelite ovu objavu svojim grupama ili prijateljima
* Pošaljite nam poruku sa svojim odgovorom..Hvala ❤️”.

Screenshot/Facebook

Lažni nagradni natječaj na stranici “Eurospin fans.” objavljen je 3. travnja, a od objave je prikupio 909 dijeljenja, 1700 komentara i  425 ostalih reakcija.

Eurospin: Radi se o lažnoj stranici

O spomenutom nagradnom natječaju poslali smo i upit Eurospinu Hrvatska iz kojeg su nam potvrdili da je riječ o lažnoj Facebook stranici i lažnom nagradnom natječaju.

“Na Facebooku se pojavila lažna stranica pod nazivom „Eurospin Fans.“ koja poziva korisnike da sudjeluju u lažnom Eurospin nagradnom natječaju. Lažna Facebook stranica nije ni na koji način povezana s našom službenom Facebook stranicom koju možete raspoznati po plavoj kvačici koja se nalazi uz naziv „Eurospin Hrvatska“ i ukazuje da je to jedina službena Facebook stranica Eurospina u Hrvatskoj. Kako bismo zaštitili svoje kupce od lažnih nagradnih natječaja, ovim putem napominjemo kako se svi nagradni natječaji koje organizira Eurospin Hrvatska nalaze isključivo na službenoj internetskoj stranici Eurospina ili su objavljeni od strane Eurospina na službenom Eurospin Facebook profilu”, navode iz Eurospina.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

“Molimo kupce da se ne prijavljuju na lažne nagradne natječaje organizirane na lažnim profilima pod različitim nazivima poput Facebook stranice “Eurospin Fans.”, dodali su.

U objavi na ovoj stranici korisnike se potiče da lajkaju stranicu i podijele objavu u grupama i na svojim profilima kako bi povećali doseg stranice.

Lažni nagradni natječaji česta praksa

Lažni nagradni natječaji kojima se želi povećati doseg stranica, prodati skupe mobilne usluge ili namamiti korisnike na pretplatnički ugovor u Hrvatskoj su postali učestala praksa, o čemu je Faktograf pisao u više navrata.

Internetski prevaranti korisnicima društvenih mreža obećavaju vrijedne nagrade, a zapravo ih pokušavaju opljačkati. Nekima je namjera od korisnika pokušati izvući novac, drugi preferiraju krađu osobnih podataka.

Više o tome kako se putem lažnih Facebook profila i stranica varaju korisnici ove društvene mreže pisali smo ovdje, a o tome kako internetski prevaranti iskorištavaju društveno zanemarivanje starijih osoba pisali smo ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.