Pitali ste

Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec će još tri tjedna ovog ljeta biti bez tople vode

HEP Toplinarstvo nam je potvrdilo da se nakon tekuće obustave isporuke tople vode, planira završna obustava koja će biti oko 10. srpnja.
Foto: FaH/ Dario GRZELJ /ds

Čitatelj Faktografa pitao nas je da provjerimo informaciju po kojoj novozagrebački kvartovi Utrina, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec ovog ljeta neće imati tople vode još dodatna tri tjedna.

HEP Toplinarstvo je u svom odgovoru Faktografu potvrdio točnost te informacije, što znači da će ti kvartovi ovog ljeta u dva navrata na duže vrijeme biti bez tople vode.

“HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. u sklopu projekta ‘Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba’ provodi radove zamjene dotrajalih vrelovoda, uslijed kojih dolazi do povremenih obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima. Zbog radova koji se provode u Novom Zagrebu, od 14. lipnja 2023. do 3. srpnja 2023. obustavljena je isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština”, stoji o odgovoru HEP Toplinarstva.

Tu obustavu HEP Toplinarstvo je na svojim internetskim stranicama najavilo još u priopćenju objavljenom 7. lipnja ove godine. No, to neće biti jedina obustava isporuke tople vode za ta naselja ovog ljeta.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Oko 10. srpnja još jedna obustava od tri tjedna

“Nakon tekuće obustave isporuke tople vode, planira se završna obustava koja će biti oko 10. srpnja 2023., a trajat će tri tjedna. Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju naselja Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec”, odgovorili su nam iz HEP Toplinarstva.

Objasnili su i zašto o toj “završnoj obustavi” nisu izvijestili na svojim internetskim stranicama, kao što su to običavali raditi s ranijim isključenjima tople vode.

“Obzirom da zbog kompleksnosti radova točan termin završne obustave još nije definiran, informacija o obustavi nije objavljena na web stranicama”, navodi se u odgovoru te se dodaje da najave termina obustava isporuke tople vode krajnji kupci mogu pratiti na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane te na web stranici www.hep.hr/toplinarstvo.hr u rubrici Bez toplinske energije gdje se objavljuju nove informacije o obustavama.

Projekt sufinanciran novcem iz EU fondova

IZ HEP Toplinarstva su nam objasnili i da se “projektom ‘Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba’, sufinanciranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, planira revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže” te da će se “dotrajali vrelovodi zamijeniti modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava”.

“HEP-Toplinarstvo krajnje kupce toplinske energije i građane grada Zagreba ovim putem poziva na strpljenje i razumijevanje, jer se radovi na toplinskom sustavu provode kako bi se omogućila sigurna i kvalitetna isporuka toplinske energije u narednih 40 godina”, zaključuje se u odgovoru.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.