Udruga

Objavljen “Vodič za dekodiranje dezinformacija”

U sklopu projekta “Dekodiranje dezinformacijskih obrazaca 2”,  kojeg Faktograf provodi u suradnji s Međunarodnim institutom za medije (IPI) iz Beča te njemačkim dnevnim listom TAZ, objavljen je “Vodič za dekodiranje dezinformacija. Koraci za istraživanje glavnih elemenata dezinformacijskih napada usmjerenih na novinare i medije.”

Vodič je namijenjen prvenstveno novinarima i istraživačima koji se bave dezinformacijskim i klevetničkim kampanjama protiv medija te pruža okvir za prepoznavanje taktika, tehnika i postupaka (TTP) koje stoje iza različitih dezinformacijskih kampanja. Vodič je podijeljen u četiri glavna koraka olakšavajući novinarima i istraživačima da takve kampanje razotkriju i suprostave im se. Dostupan je na engleskom jeziku.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.