Ocjena točnosti

Prgomet: MOST je jedina alternativa HDZ-u i SDP-u

Hina / Denis Cerić / iš

“Mostovi povezuju ljude, a ovo je jedini MOST koji uz to još i raste i već sada je, kao što pokazuju ankete, postao jedina alternativa bipolarnom političkom sustavu”, izjavio je Drago Prgomet (Index.hr) na predstavljanju liste MOST-ovih kandidata u prvoj izbornoj jedinici.

Ovakva procjena Prgometova, koji je i na čelu liste MOST-a za prvu izbornu jedinicu, nije činjenično utemeljena. Zadnji CRO Demoskop (Index.hr), istraživanje koje provodi agencija Promocija plus, a koje je objavljeno 4. listopada, doista je pokazao da je MOST s rejtingom od 4,7 posto treća politička snaga u Hrvatskoj, iza HDZ-ove i SDP-ove koalicije, ali nikako se ne može reći da je postao jedina alternativa političkom duopolu dvije vodeće stranke.

Iza njih su još i ORaH s rejtingom od 4,4 posto, te Živi zid s rejtingom od 3,4 posto. Lideri ovih stranaka Mirela Holy i Ivan Vilibor Sinčić u svojim su javnim nastupima, baš poput lidera MOST-a, izrazili neslaganje s političkim platformama HDZ-a i SDP-a, te obećali biračima da nakon izbora neće sudjelovati u Vladi koju bi formirala jedna od ove dvije stranke.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.