Ocjena točnosti

Milanović: Nismo rekli da je moguća koalicija s HDSSB-om

Hina / Damir Senčar / ds

“Čovjek to uopće nije rekao, nego ste pročitali naslov i navlačite me na tanak led”, rekao je Zoran Milanović nakon što ga je novinar RTL-a Hrvoje Krešić na javnoj debati s građanima (N1 televizija), koju je organizirao SDP, zamolio da prokomentira intervju kojeg je Večernjem listu dao Domagoj Hajduković, prvi na listi koalicije Hrvatska raste u IV. izbornoj jedinici.

Krešić je na debati spomenuo da je “Milanovićev kolega u Večernjem listu rekao da je moguća koalicija s HDSSB-om”, što se premijeru evidentno nije svidjelo. Nakon što je demantirao da je Hajduković tako nešto izjavio, Milanović se upustio u tiradu o ćirilici u Vukovaru, mahanju zastavama i opasnosti od dolaska Tomislava Karamarka na vlast.

Na izravno pitanje hoće li koalirati sa strankom Branimira Glavaša, Milanović je odgovorio: “Neće nam to trebati”.

Hajduković: HDSSB je dobrodošao ako su im uvjeti prihvatljivi

A evo i kako je Milanovićev stranački kolega Hajduković u intervjuu za Večernji list odgovorio na pitanje novinarke Petre Maretić Žonja što misli o postizbornoj suradnji s Glavaševom strankom:

“Što se tiče koalicijskog potencijala HDSSB-a ili bilo koga drugog, nama je najvažnije da potencijalni partneri žele nastaviti što smo započeli, a to je generiranje gospodarskog rasta, nastavak uvođenja reda, ne samo u financijskom nego i demokratskom smislu, i da su spremni pošteno i transparentno raditi na boljitku Hrvatske. Svi koji prihvate ovih nekoliko temeljnih uvjeta dobrodošli su u koaliciju”.

Na dodatno pitanje znači li to da je u koaliciju dobrodošao i HDSSB, Hajduković je odgovorio:

“Ako su im uvjeti koje sam naveo prihvatljivi. S posebnim naglaskom na razvoj demokratskih vrijednosti na kojima inzistiramo”.

Pitanje na koje Milanović ne želi odgovoriti

Od mogućnosti sklapanja postizborne koalicije s Glavašem u javnim se nastupima ranije odbio ograditi i sam Milanović.

U intervjuu kojeg je 13. listopada dao u emisiji Pressing televizije N1 Milanović je na direktno pitanje voditelja Saše Cvetojevića je li za SDP nakon izbora prihvatljiva suradnja s Glavaševim HDSSB-om odgovorio: “Oni su ionako rekli da im nije prihvatljiv ni SDP ni HDZ”.

Na ponovljeno pitanje je li nakon izbora moguća koalicija s HDSSB-om, Milanović je odgovorio: “Kažem, njima je nemoguća”.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.