Ocjena točnosti

Ostojić: Od 2011. nije bilo novih zapošljavanja u policiji

Hina / Lana Slivar Dominić / lsd

“Tomislav Karamarko je 2011. govorio da je policija depolitizirana. Od tada nije bilo zapošljavanja pa se pitam kako je onda moguće da je sada politizirana”, prenio je Večernji list u izdanju od srijede 6. travnja izjavu Ranka Ostojića, SDP-ovog saborskog zastupnika i bivšeg ministra unutarnjih poslova.

Ostojićevu tvrdnju da u policiji nije bilo zapošljavanja tijekom mandata bivše Vlade RH provjerili smo u MUP-u. Pitali smo ih je li tijekom Ostojićevog mandata na čelu MUP-a u njegovom resoru bilo novih zapošljavanja, odnosno koliko ljudi je zaposleno. Evo što su nam odgovorili iz MUP-ove Službe za odnose s javnošću:

“Nastavno na Vaše upite obavještavamo Vas da je u Ministarstvu unutarnjih poslova, u razdoblju od 01. siječnja 2012. do 31. prosinca 2015. primljeno u državnu službu 2184 novih zaposlenika. Od tog broja, 1841 se odnosi na prijam završenih polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, a 343 na ostale službenike primljene u ovo Ministarstvo u sjedištu i policijske uprave.

Napominjemo da je istovremeno, po raznim osnovama, prestala državna služba u ovom Ministarstvu za 3007 zaposlenika te je time broj zaposlenika ovog Ministarstva u razdoblju od 01. siječnja 2012. do 31. prosinca 2015. smanjen za 823”.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.