Ocjena točnosti

Bauk: HDZ je promijenio mišljenje o istražnom povjerenstvu za Agrokor

HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

“Naime, iz meni potpuno nejasnih razloga propituje se zašto smo mi uvjetovali povjerenstvo, a ne zašto je HDZ promijenio mišljenje, jer kad smo prvi put iznijeli ideju da se osnuje istražno povjerenstvo, iz HDZ-a su dolazili tonovi da oni nemaju ništa protiv i da oni ne žele ništa skrivati. Onda su oni u jednom trenutku promijenili mišljenje”, kaže predsjednik SDP-ovog zastupničkog kluba u Saboru Arsen Bauk (Televizija N1).

Osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor SDP je Saboru službeno predložio 21. travnja ove godine, a HDZ se takvom potezu tada doista nije protivio. Tog dana 18 SDP-ovih zastupnika uputilo je prijedlog u saborsku proceduru, a lider SDP-a Davor Bernardić istim povodom održao je konferenciju za novinare (Hina/Tportal).

U istom novinskom izvještaju na koji vodi gornja poveznica, uz izjave Bernardića i njegovog stranačkog kolege Gordana Marasa prenesena je i izjava predsjednika HDZ-ovog zastupničkog kluba u Saboru Branka Bačića. Koji tada jeste tvrdio da HDZ nema ništa protiv osnivanja istražnog povjerenstva.

“Odavno sam rekao da Klub HDZ-a nema nikakvih problema s bilo kojim istražnim povjerenstvom. Pogotovo nemamo ništa protiv rasprave o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor”, kazao je Bačić novinarima, dodavši da “Klub HDZ-a nema apsolutno nikakvih zapreka niti razloga da ne bismo raspravljali o svim aspektima krize koja se događa u Agrokoru”.

No, 12. srpnja je HDZ-ov Klub zastupnika, kako je novinarima kazao Bačić, a zabilježila novinska agencija Hina, odlučio da ipak ne mogu podržati SDP-ov prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva. “Mi mislimo da osnivanje istražnog povjerenstva neće donijeti nikakvu korist, već će samo ometati istragu koju provodi DORH”, rekao je tada Bačić.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.