Započela neka (okljaštrena) inačica kurikularne reforme

S.D.

Nastavit ćemo kurikularnu reformu – obećao je HDZ u svom predizbornom programu.

„Nastavit ćemo s reformom sustava odgoja i obrazovanja u čije središte stavljamo razvoj svakog djeteta i učenika, osposobljavanje djece, mladih i odraslih za cjeloživotno učenje te prilagođavanje promjenama u svim područjima života. Kurikularna reforma i njezin nastavak osnova su kvalitetnih promjena i procesa modernizacije u sustavu odgoja i obrazovanja koji se u Hrvatskoj moraju dogoditi“, navodi se, uz dodatak kako se o toj temi mora postići širi društveni dogovor.

Mjesece i mjesece nakon formiranja vlade Andreja Plenkovića, najprije za mandata ministra Pave Barišića, a potom i ministrice Blaženke Divjak, slijedilo je natezanje za moć među raznim sudionicima i institucijama, a da nije „postignut širi društveni dogovor“ –  o čemu je Faktograf pisao.

Kurikulanu reformu kakva je bila zamišljena  Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije, a koja je svojedobno dobila široku potporu u Saboru, zamijenila je kurikularna reforma koju pod imenom Škola za život vodi ministrica Blaženka Divjak, ali s obzirom da je na prilično ishitren način započela i njena eksperimentalna provedba u školama, ovom ćemo obećanju ipak dati ocjenu „započeto“.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Obećanja"