Obećanja

Započela neka (okljaštrena) inačica kurikularne reforme

foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Nastavit ćemo kurikularnu reformu – obećao je HDZ u svom predizbornom programu.

„Nastavit ćemo s reformom sustava odgoja i obrazovanja u čije središte stavljamo razvoj svakog djeteta i učenika, osposobljavanje djece, mladih i odraslih za cjeloživotno učenje te prilagođavanje promjenama u svim područjima života. Kurikularna reforma i njezin nastavak osnova su kvalitetnih promjena i procesa modernizacije u sustavu odgoja i obrazovanja koji se u Hrvatskoj moraju dogoditi“, navodi se, uz dodatak kako se o toj temi mora postići širi društveni dogovor.

Mjesece i mjesece nakon formiranja vlade Andreja Plenkovića, najprije za mandata ministra Pave Barišića, a potom i ministrice Blaženke Divjak, slijedilo je natezanje za moć među raznim sudionicima i institucijama, a da nije „postignut širi društveni dogovor“ –  o čemu je Faktograf pisao.

Kurikulanu reformu kakva je bila zamišljena  Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije, a koja je svojedobno dobila široku potporu u Saboru, zamijenila je kurikularna reforma koju pod imenom Škola za život vodi ministrica Blaženka Divjak, ali s obzirom da je na prilično ishitren način započela i njena eksperimentalna provedba u školama, ovom ćemo obećanju ipak dati ocjenu „započeto“.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.