Aktualno

Sto dana do izbora za Europski parlament – pošaljite nam svoja pitanja!

Europski parlament

Diljem Europske unije 25. i 26. svibnja održat će se izbori za Europski parlament. Birači u Republici Hrvatskoj na birališta će izaći u nedjelju, 26. svibnja – za točno 100 dana.

Faktograf poziva čitatelje i čitateljice da nam se obrate kako bi im ponudili odgovore na pitanja koja ih zanimaju, provjerili točnost činjenica koje ih interesiraju i da, zajedno s Vama, razotkrijemo lažne vijesti i manipulacije u tjednima koji prethode.

Obratite se Faktografu s pitanjima koja Vas zanimaju, a povezana su s političkim strankama, njihovom kandidacijskim listima, predizbornim kampanjama, načinima na koje se financiraju i povezuju – ukratko, sa svim pitanjima koja povezujete s nadolazećim izborima za Europski parlament.

Zadnji europski izbori održani su od 22. do 25. svibnja 2014. Za sljedeći saziv bira se 705 zastupnika, a Hrvatska će imati 12 umjesto sadašnjih 11 zastupnika, izađe li Velika Britanija iz Europske unije do zadanog roka – 29. ožujka.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.