Majetić: ZOR propisuje obavezan ergonomski stolac za rad kod kuće

G. G.

„Treba nam zakon koji je puno fleksibilniji i moderniji. Iako je, recimo, rad od kuće sve češći, u ZOR-u stoji da čak i u tom slučaju morate imati ergonomski stolac“, među ostalim je izjavio Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) objašnjavajući u razgovoru za Jutarnji list (objavljenom u tiskanom izdanu 13. svibnja) zbog čega su poslodavci pokrenuli inicijativu za izmjenu Zakona o radu (ZOR).

Tvrdnja Davora Majetića da u ZOR-u stoji kako radnik koji radi od kuće mora imat ergonomski stolac, nije točna jer taj zakon ne regulira pitanje zaštite na radu već radne odnose. ZOR u članku 17. propisuje obavezni sadržaj pisanog ugovora o radu na izdvojenom mjestu, odnosno potvrde o sklopljenom ugovoru o radu za obavljanje poslova kod kuće radnika ili u drugom prostoru koji nije prostor poslodavca. Taj ugovor, u odnosu na ugovore koje potpisuju radnici koji rade u prostoru poslodavca, mora sadržavati  i dodatne podatke o radnom vremenu, strojevima, alatima i opremi za obavljanje poslova koje je poslodavac dužan nabaviti, instalirati i održavati kao i uporabi vlastitih strojeva, alata i druge opreme radnika i naknadi troškova u vezi s tim. Osim toga, treba sadržavati i podatke o naknadi drugih troškova radniku vezanih uz obavljanje posla te načinu osposobljavanja i stručnog usavršavanja radnika.

Plaća radnika koji radi na izdvojenom radnom mjestu, kako propisuje ZOR, ne smije biti utvrđena u manjem iznosu od plaće radnika koji u prostorijama tog poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima. Pritom, na izdvojenom radnom mjestu ne mogu se obavljati poslovi s posebnim uvjetima rada, a to su poslovi na kojima, uz primjenu mjera zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, nije moguće zaštiti radnika od štetnih utjecaja.

ZOR se tek dijelom dotiče sigurnosti na radu navodeći da je poslodavac „dužan osigurati radniku sigurne uvjete rada, a radnik je dužan pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera u skladu s posebnim propisom i drugim propisima“ i to se odnosi na sve radnike bez obzira radili u prostoru poslodavca ili na izdvojenom radnom mjestu.

Poseban propis na koji se u ZOR-u poziva je Zakon o zaštiti na radu koji, među ostalim, propisuje da je  poslodavac obavezan organizirati i provoditi zaštitu na radu, vodeći pri tome računa o prevenciji rizika te obavještavanju, osposobljavanju, organizaciji i sredstvima. „Poslodavac je obavezan provoditi prevenciju u svim radnim postupcima, u organizaciji rada i upravljanju radnim postupcima, pri čemu mora osigurati radnicima najveću moguću razinu zaštite na radu“, navodi se u Zakonu o zaštiti na radu koji se, kao i ZOR, primjenjuje na sve oblike „mjesta rada“, bilo da je to izdvojeno radno mjesto ili  prostor poslodavca. Pritom se ističe i da je u svrhu unapređivanja sigurnosti i zaštite zdravlja radnika poslodavac obavezan poboljšavati razinu zaštite na radu i usklađivati radne postupke „s promjenama i napretkom u području tehnike, zdravstvene zaštite, ergonomije i drugih znanstvenih i stručnih područja“ te ih je obavezan organizirati tako da smanji izloženost radnika opasnostima, štetnostima i naporima. Drugim riječima, ergonomski stolac radniku na sjedilačkom radnom mjestu, poslodavac bi trebao osigurati prema Zakonu o zaštiti na radu.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Želite nas upozoriti na neodgovorno ponašanje političara? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.


Iz kategorije "Ocjena točnosti"