Obećanja

HGK sastavila katalog domaćih proizvođača i dobavljača koji se koristi u javnim nabavama

Facebook HGK

HDZ je u predizbornoj kampanji obećao da će povećati udio hrvatskih proizvoda u javnim nabavama, a u tome će pomoći HGK izradom kataloga domaćih proizvođača i dobavljača koji će se koristiti u javnim nabavama.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) 2016. godine izradila je online Katalog hrvatskih proizvoda.

Katalog, kako navodi HGK, na jednome mjestu pruža korisne informacije o domaćoj ponudi te naručiteljima, posebno investitorima i projektantima te olakšava rad pri pripremi natječajne dokumentacije. „U ovom trenutku u Katalogu je gotovo 3300 domaćih proizvoda iz svih sektora od izgradnje, industrijskih proizvoda do poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda“, navodi HGK.

S krizom uzrokovanom epidemijom koronavirusa, iz HGK su upozoravali kako su „prekinuti opskrbni lanci i otežan uvoz robe zbog koronavirusa odlična prilika da se snažnije okrenemo domaćoj proizvodnji“ u čemu može pomoći online Katalog.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.