Obećanja

Nismo dobili kartu investicija kakvu je HDZ najavljivao

Ivana Maletić
Hina / Daniel Kasap / ua

„Izradit ćemo kartu mogućih investicija u cijeloj Hrvatskoj s popisom troškova ulaganja, dozvola koje je potrebno ishoditi te poticaja koji se daju za realizaciju projekata. Kao sastavni dio karte investicija bit će katalog državne imovine i registar brownfield i greenfield projekata koji su spremni za realizaciju, a koji će sadržavati sve potrebne podatke: vlasničko stanje, prostorno-plansku dokumentaciju, infrastrukturnu opremljenost. Ulagačima u nove proizvodne kapacitete u Hrvatskoj (greenfield ulaganja) omogućit ćemo brzu realizaciju i podršku administracije s jednog mjesta. Njihov uspjeh je uspjeh svih nas“, obećanje je istaknuto u predizbornom programu HDZ-a „Vjerodostojno“. 

Taj dio programa sastavila je Ivana Maletić koja ideju prije izbora ponavlja i na svojim službenim stranicama.

Ivana Maletić od srpnja 2019. članica je Europskog revizorskog suda, gdje je došla s mjesta zastupnice u Europskom parlamentu, a Hrvatska još nema jednu takvu jedinstvenu kartu na kojoj bi stajalo sve što je u programu nabrojano.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.