Faktograf.hr

Samo činjenice

Povećan potencijal Terminala Omišalj

Janaf

Tri energetska projekta za unaprjeđenje sigurnosti opskrbe naftom: skladištenje svih obveznih rezervi nafte u državnom vlasništvu unutar Hrvatske rekonstrukcijom/izgradnjom dodatnih spremnika; formiranje Adriatic Spot tržišta na Janafovom Terminalu Omišalj; izgradnja dodatnog skladišta nafte na Janafovom Terminalu Omišalj – obećao je HDZ u svom predizbornom programu.

Prošle godine Janaf je u rad pustio tri novoizgrađena spremnika za skladištenje sirove nafte u koja je zajedno s pripadajućom infrastrukturom investirao gotovo 280 milijuna kuna. Novim kapacitetima ukupni je potencijal Terminal Omišlja povećan na 1,4 milijuna prostornih metara skladišta. Janafov ciklus ulaganja na Krku ima za cilj pozicionirati Omišalj kao jadranski centar za skladištenje nafte i derivata nafte, što je dio projekta Adriatic spot-tržišta.

Novi su spremnici dio projekta kojim smo u pet godina udvostručili kapacitet Omišlja. I ova je Janafova investicija realizirana vlastitim sredstvima i u suradnji s domaćim tvrtkama, što potvrđuje kako imamo znanja i mogućnosti i za ovakve zahtjevne projekte. Janaf je postao jedan od najboljih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj te nezaobilazni energetski faktor u Europskoj uniji i ovom dijelu Europe – izjavio je na otvaranju. Dragan Kovačević, predsjednik Uprave te državne tvrtke.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na info@faktograf.hr ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.