Razotkriveno

Na društvenim mrežama špekulira se da je na ovoj fotografiji nova glavna državna odvjetnica. DORH tvrdi da to nije točno

Goran Stanzl/PIXSELL

Facebookom se u proteklih nekoliko sati počela širiti poznata fotografija s dočeka rezultata parlamentarnih izbora 2015. godine iz stožera HDZ-a, odnosno “Domoljubne koalicije”, uz implikaciju da bi se na njoj mogla nalaziti Zlata Hrvoj-Šipek, aktualna Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske.

Faktograf.hr od jedne je čitateljice dobio zamolbu da provjerimo je li žena koja se na gornjoj fotografiji nalazi s lijeve strane doista nedavno imenovana glavna državna odvjetnica.

Na fotografiji se ne nalazi Zlata Hrvoj-Šipek, rečeno je Faktografu iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Facebook objava kojom se sugerira da bi glavna državna odvjetnica Hrvoj-Šipek mogla biti na jednoj od poznatih fotografija slavlja u HDZ-ovom stožeru 2015. godine arhivirana je ovdje. Objavila ju je Sunčana Kunac, članica Glavnog odbora SDP-a.

Na pitanje “Ma, je li ovo glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek?” koje je Sunčana Kunac postavila u svojoj javnoj Facebook objavi za sada dominiraju potvrdni odgovori. Objavu je “lajkao” i Davorko Vidović, glavni tajnik SDP-a.

Neki korisnici Facebooka, pak, odmah su odgovorili da nije riječ o istoj osobi.

Fotografija novoizabrane glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek nalazi se niže.

Podsjetimo, o dočeku rezultata parlamentarnih izbora u stožeru HDZ-a 2015. godine iscrpno se izvještavalo jer su neki od posjetitelja stožera pretjerali u konzumaciji alkoholnih pića. Portal Telegram, primjerice, objavio je cijelu fotogaleriju posvećenu samo tom, kako su rekli, “neobičnom slavlju”. U HDZ-ovom izbornom stožeru naredne 2016. godine bilo je zabranjeno točenje alkohola.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.