Faktograf.hr

Samo činjenice

Jadranka Vrhovec: Nisam antivakserska prevarantica

Ilustracije: Ivana Živković

Odvjetnica Morana Rabar iz Odvjetničkog društva Rabar & Visković poslala je Faktografu reakciju na tekst “Kako su antivakseri postali veća prijetnja od pandemije”. Dopis Odvjetničkog ureda Rabar / Visković objavljujemo u cijelosti.

Temeljem pozitivnih odredbi Zakona o medijima, pozivamo Vas da na svojem portalu https://faktograf.hr na istovrijednom mjestu programskog prostora ili na isti ili istovrijedan način, objavite ispravak vaše objave na web portalu Faktograf.hr od dana 29.10.2020. g. pod naslovom “Kako su antivakseri postali veća prijetnja od pandemije” autora Petra Vidova koji sadrži cijeli niz neistinitih navoda obzirom da sporni sadržaj sadrži potpuno netočne informacije koje su, našoj stranci, Gđi. Jadranki Vrhovec, nanijeli veliku štetu i povredu prava osobnosti, dakle povrijedili njezino dostojanstvo, čast i ugled te se traži objava ispravka kako slijedi:

“Informacije iznijete dana 29. listopada 2020. godine na web portalu https://faktograf.hr u tekstu pod naslovom “Kako su antivakseri postali veća prijetnja od pandemije” autora Petra Vidova netočne su i neosnovane pa je tako netočno i neosnovano:

Da je gospođa Jadranka Vrhovec antivakserska prevarantica, da je gospođa Jadranka Vrhovec na prodaji suplemenata izgradila svoj milijunski biznis i da gospođa Jadranka Vrhovec na Facebooku promovira svoje proizvode kao lijekove za sve zamislive bolesti – od autizma do ebole.

Slijedom svega navedenog unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju te na objavi kojom će barem djelomično biti umanjena šteta koja je nanesena gospođi Jadranki Vrhovec.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.