Faktograf.hr

Samo činjenice

Bill Clinton nije umro

Netočno je da je bivši američki predsjednik Bill Clinton preminuo.
Izor: World Economic Forum

Na stanici Istinom protiv laži pojavila se vijest naslova Umro je Bill Clinton? Zašto tu vijest nije objavio ni jedan glavni medij?.

Vijest je objavljena 12. siječnja, arhivirana je ovdje, a dosad je na Facebooku objavljena preko tisuću puta. Prema informacijama alata CrowdTangle, objava je izazvala preko 5 tisuća interakcija na Facebooku.

“Clinton je proslavio svoj zadnji 74. rođendan, o navedenim nagađanjima nije se oglasio, a nisu se oglasili ni mediji o njegovoj smrti koja se dogodila prije nešto više od mjesec dana”, stoji u članku.

Netočno je da je bivši američki predsjednik Bill Clinton preminuo. Ujedno je to i razlog zašto tu vijest nije objavio ni jedan “glavni medij”.

Da je Bill Clinton i dalje živ vidi se i po njegovom Twitter profilu koji je i dalje aktivan, i na kojem se ne može pronaći službena potvrda njegove navodne smrti.

Isto tako, Clinton je najavljen kao jedan od sudionika inauguracije novog američkog predsjednika Joa Bidena koja će se održati 20. siječnja.

 

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.