Razotkriveno

Kontaminacija cjepiva u Japanu ne dokazuje da Moderna inače stavlja metale u vakcinu

Kontaminacija cjepiva crnim česticama u Japanu ne znači da su napisi o grafenovom oksidu i magnetnim svojstvima vakcina točni.
Izvor: mailtotobi/Pixabay

Pronalazak strane tvari magnetnih svojstava u pošiljci Moderninog mRNA cjepiva iz španjolske tvornice, koja je završila u Japanu, započeo je najnoviji krug rasprave o sastavu cjepiva.

O događaju je izvijestio Logično.com i to tekstom magnetičnog naslova “Eksplozivna vijest: Japan suspendirao Modernino cjepivo, zbog pronađenih MAGNETNIH supstanci”.

Dakle, još jednom se pokazalo da smo u pravu, kad smo pisali o magnetnim svojstvima cjepiva u ovom tekstu Alarmantno – otkrili smo zašto se magneti hvataju na kožu cijepljenih? Tada još nismo znali što se točno događa, u međuvremenu Španjolski znanstvenici su otkrili da se radi o Graphen-oxidu, novom materijalu neobičnih svojstava o kojem se malo zna u mainstream znanstvenim krugovima. 

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

U samo ovom jednom pasusu autor pred čitatelje stavlja više faktualnih i logičkih pogrešaka.

Za početak, cjepivo Moderne nema magnetna svojstva, usprkos japanskom otkriću kontaminacije jedne pošiljke cjepiva s 1,6 milijuna doza putem tvari koja ima takva svojstva.

Drugo, španjolski znanstvenici nisu otkrili “da se radi o Graphen-oxidu”, jer grafen oksid nije uzrokovao kontaminaciju ove pošiljke, a nije otkriven ni u jednoj drugoj pošiljci kako Moderne, tako ni ostalih cjepiva.

Treće, u tekstu naslovljenom “Alarmantno – otkrili smo zašto se magneti hvataju na kožu cijepljenih?”, autor portala Logično nije otkrio zašto se magneti navodno hvataju na kožu cijepljenih.

Magneto

Tekst je nastao povodom dijeljenja amaterskih snimki čiji protagonisti na mjesto uboda igle lijepe metalne predmete, a za što postoje druga, plauzibilna objašnjenja. Jedino što autor s portala Logično otkriva u njemu jest da je “naletio na ovaj članak iz Guardiana iz 2016 godine”.

Naslov glasi: „Genetski modificirani Magneto protein može daljinski kontrolirati mozak i ponašanje“. Pročitajmo nekoliko odlomaka:

„Istraživači u Sjedinjenim Državama razvili su novu metodu za kontrolu moždanih sklopova povezanih sa složenim životinjskim (ili ljudskim! op.a.) ponašanjem, koristeći genetski inženjering za stvaranje magnetiziranog proteina koji iz daljine aktivira određene skupine živčanih stanica.“…

Dakle, autor portala naletio je na članak iz 2016. godine i upitao “je li moguće da su se ultra-bogate elite dočepale tih tehnologija i sada ju planiraju iskoristiti za svoje mračne ciljeve?” Ubrzo nudi i odgovor: “Kao veteran teorija zavjera, tvrdim da je to ne samo moguće, nego i vrlo vjerojatno.”

Mimo razrade citiranih zaključaka o proteinu zvanom “magneto”, a za koji je doznao tih dana surfanjem po internetu, autor portala ne iznosi ama baš nikakav dokaz ili nalaz koji bi povezao taj protein s cjepivom, a kamoli kontaminacijom koja je kasnije otkrivena u Japanu.

Grafen oksid nije metal, niti ima magnetna svojstva u ambijentalnim uvjetima

Što se tiče spomenutog grafen-oksida, on nije metal, za razliku od tvari pronađene u pošiljci Moderninog cjepiva. Sastoji se od kisika i ugljika koji su nemetali. Nadalje, spomenuti španjolski znanstvenici okupljeni pod nazivom Peta kolona, temeljem mikroskopskih snimki zaključili su da Pfizerovo cjepivo ne samo sadrži grafenov oksid, već da čini 99,99% tog cjepiva. Još uvijek nitko nije potvrdio nalaze njihovog rada “Otkrivanje grafenskog oksida u vodenoj suspenziji“; o čemu smo izvještavali ranije.

Nadalje, magnetizam grafena ne postoji u ambijentalnim uvjetima, već samo u specifičnim laboratorijskim i to na molekularnoj razini. Ni grafenov oksid nema magnetna svojstva, koja bi mu omogućila privlačenja metalnih predmeta na ramena gdje se nalazi ubod od cjepiva. A sve i da ima magnetska svojstva, količine cjepiva su premalene da bi proizveo ovaj efekt.

Što to ima u Moderninom cjepivo?

Prema izvještajima japanskih medija, strana tvar koja je pronađena u povučenoj pošiljci Moderninog cjepiva, prema navodima dužnosnika ministarstva zdravstva je “metal i reagira na magnet, a vjerojatno je pao u (cjepiva) u procesu proizvodnje”.

Budući da je tvar vidljiva okom, ministarstvo je pozvalo svoje zdravstvene radnike da pregledaju svaku dozu prije primjene kako bi se izbjegle moguće nesreće. Naime, radi se o sitnim crnim i roza česticama, pa je otvorena i mogućnost da su u bočicama završile prilikom zabijanja igle.

Tvar je pronađena  u 390 doza u pošiljci broj 3004667, koja sadrži 570.000 doza i već se dio dužnosnika i vojnika cijepio tim zagađenim vakcinama. No, sumnja se da bi još oko milijun i 60.000 doza iz pakiranja broj 3004734 i 3004956 moglo biti onečišćeno jer su proizvedene u istom proizvodnom ciklusu, na istome mjestu. I one su povučene.

ROVI, farmaceutska tvrtka u Španjolskoj koja proizvodi cjepivo Moderna koje je uvezeno i korišteno u Japanu, u izjavi od 26. kolovoza navela je da je pokrenula istragu. Također navode da su sporne pošiljke dostavljene isključivo Japanu.

Također, pozvali su sve cijepljene da se obrate liječnicima u slučaju bilo kakvih tegoba, s obzirom da su dva muškarca u tridesetima preminula nekoliko dana nakon primanja cjepiva, a uzroci se još utvrđuju. Naime, sporna Modernina cjepiva već je primilo pola milijuna ljudi u Japanu.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.