Razotkriveno

Hrvatska nije “potiho” ukinula Covid potvrde

Rubni portal Logično.com netočno tvrdi da je rat u Ukrajini iskorišten za "potiho ukidanje" Covid potvrda u Hrvatskoj i da mediji o tome šute.
Izvor: Vlada.hr

Činjenicu da većina građana i medija Europe, pa i svijeta, strepi zbog široke invazije Rusije na Ukrajinu i prijetnje nuklearnim oružjem kakva se nije dogodila od Kubanske krize, portal Logično.com protumačio je kao zavjeru kojom se želi skrenuti pažnja s “ukidanja Covid potvrda” u Hrvatskoj.

U članku “Hrvatska potiho ukinula Covid potvrde – glavni mediji šute“, čak i sami navode da Covid potvrde nisu ukinute već da je sužena njihova primjena.

A sad su eto i tu smijuriju ukinuli. Putin je ubio pandemiju, ili možda Veliki Reset prelazi u iduću fazu. U svakom slučaju Vlada je (vjerojatno po diktatu iz Brisela) objavila na svojim stranicama da se Covid potvrde ukidaju svuda osim u medicinskim i socijalnim ustanovama. Apsolutno svi mediji u Hrvatskoj šute o tome, ili su tu vijest neprimjetno progurali. Iako se radi o izuzetno važnoj stvari koja itekako utječe na živote građana. Vrlo indikativno.

O mjerama izvijestio potpredsjednik Vlade i svi veći mediji

Apsolutno svi veći mediji objavili su vijest o labavljenju epidemioloških mjera, što je lako provjerljivo ukucavanjem “Covid potvrda” u tražilicu.

O ublažavanju mjera za javna okupljanja, ukidanju Covid potvrda za javne ustanove, osim zdravstva i socijalne skrbi izvijestio je sam potpredsjednik Vlade Davor Božinović. Vijest o tome još uvijek je na istaknutom drugom mjestu na naslovnici portala Vlade.

“Mjere koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski i prelazak granica produžene su do 31. ožujka”, rekao je Božinović novinarima nakon sjednice Vlade.

Broj trenutno inficiranih, dnevno dijagnosticiranih oboljelih od koronavirusa, kao i onih na bolničkoj njezi i na respiratorima Hrvatskoj je u padu. Na žalost, broj umrlih još uvijek je visok, premda je i on niži nego u prethodnim zimskim mjesecima.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.