Razotkriveno

Svjetski ekonomski forum (WEF) ne zagovara dekriminalizaciju pedofilije

Na portalu Epoha objavljen je članak u kojem se netočno tvrdi da Svjetski ekonomski forum zagovara legalizaciju pedofilije.
Foto: World Economic Forum

Tvrdi li Svjetski ekonomski forum (WEF) da će pedofilija spasiti svijet?

Ako je suditi po objavama na portalu Epoha te u brojnim Facebook grupama u kojima se redovito objavljuju dezinformacije (1, 2, 3) odgovor je da.

Naime, autor teksta objavljenog na portalu Epoha tvrdi da WEF poziva na dekriminalizaciju spolnog odnosa s djecom.

“Kontroverzna inicijativa koju u hodnicima moći promiče Svjetski ekonomski forum Klausa Schwaba u Davosu treba dignuti na noge obitelji i svakoga kome je stalo do djece”, stoji u članku koji je objavljen i na Facebook stranici portala.

Screenshot: Facebook

Portal Epoha, podsjetimo, adresa je s koje se učestalo šire dezinformacije i lažne vijesti.

Nepostojeća studija

Autor navodi da, prema navodnom istraživačkom radu predstavljenom na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, fenomen pedofila predstavlja pokušaj prirode da očisti zemlju i “spasi čovječanstvo” od same sebe.

U tekstu se pak ne navodi kada je točno predstavljen navodni istraživački rad i tko je autor istog. Isto tako, Epoha ne navodi ikakvu poveznicu na navedenu studiju.

Pokušali smo je i sami pronaći, ali nismo pronašli nikakvu WEF-ovu objavu, publikaciju ili izjavu u kojoj se podržava legalizacija pedofilije.

Iako je tekst na portalu Epoha potpisan kao autorski, riječ je o prijevodu članka sa stranice Newspunch koja učestalo širi dezinformacije. Članak je na Newspunchu objavljen 3. siječnja i otada se informacija o dekriminalizaciji pedofilije kao inicijativi WEF-a širi internetom.

Demantij WEF-a

Da to nije točno, potvrdili su iz samog Svjetskog ekonomskog foruma. Glasnogovornik te organizacije Yann Zopf za Reuters i AP je poručio da su te tvrdnje u potpunosti izmišljene te da WEF nikad nije donio takvu izjavu, niti predstavljao navodno istraživanje (1, 2).

Svjetski ekonomski forum, koji organizira godišnje okupljanje svjetskih političkih vođa u Davosu, inače je česta meta teoretičara zavjera fokusiranih na formiranje takozvanog “novog svjetskog poretka”.

Prema toj teoriji, globalistička elita planira depopulaciju svjetskog stanovništva, potpuni nadzor i kontrolu građana te dodatno bogaćenje.

Zaključno, budući da je WEF demantirao tvrdnje o dekriminalizaciji spolnih odnosa s djecom, te da ni sami nismo uspjeli pronaći navedeno istraživanje, ocjenjujemo ovu objavu kao netočnu.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.