Razotkriveno

Ne, slikovnica o swingerima nije namijenjena djeci

Na profilu komičara piše da su slikovnice namijenjene "odraslima koji vole crni humor i neprilične šale te ne mare za političku korektnost"

Mnogi korisnici društvene mreže Facebook ogorčeni su slikovnicom pod naslovom “Mom and Dad’s Swinger Party” (“Mamin i tatin swingerski party”) te njen sadržaj dijele na Facebook grupama, uz poruke kao što su: “propaganda dobija novu dimenziju”, “krenula je nova dimenzija”, (…) “na zapadu od malena klinci uče o swinganju”, “kad MOŽEMO preuzme državu možda i mi uhvatimo korak sa zapadom”, “sad osim što dijete može biti muško, žensko ili nešto treće, postoji mogućnost da bude “swinger” kao mama i tata”, “gadosti i propaganda među djecom…”. (arhivirano – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) Dijeljeni sadržaj prate bijesni komentari: “Bolest sa zapada koju nam uvode u škole”, “bolesnici!”.

Slikovnica nije namijenjena djeci

Međutim, slikovnica koja govori o “maminom i tatinom swingerskom partiju” nije namijenjena djeci, kako to sugeriraju opisi korisnika koji su osupnuti njezinim sadržajem.

Njezin autor, naime, kanadski je komičar Brad Gosse, koji živi i radi u Torontu, a na njegovoj stranici navodi se da “voli zabavljati ljude, bilo da ih zabavlja šalama ili svojim knjigama”. Knjige kanadskog komičara su zapravo slikovnice crnohumornog sadržaja i već ih je objavio preko stotinu.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Slikovnice za “odrasle koji vole crni humor i neprilične šale te ne mare za političku korektnost”

O kakvim slikovnicama se radi, može se vidjeti na njegovom Amazon profilu. Neke od njih nose naslove kao što su “Moj pas rasist”, “Zašto tata tuče mamu”, “Perverzni duh Buster”, “Mrtve bebe”, “Kad roditelji odu u zatvor”…  Na Amazon profilu komičara iz Toronta navedeno je još i da su njegove slikovnice namijenjene “odraslima koji vole crni humor i neprilične šale te ne mare za političku korektnost”.

Komičar Brad Goose aktivan je i na društvenim mrežama; na TikToku, mreži na kojoj je najprije i objavljen sadržaj slikovnice “Mamin i tatin swingerski party”, Goose ima preko milijun pratitelja.

Njegove knjige, dakle, nisu namijenjene djeci, ne pokazuju ih u školama, niti se njihovim sadržajem među djecom propagiraju za dječju dob neprimjereni sadržaji. Namijenjene su odraslima, a autor ih preporučuje kao zabavu, odnosno šaljive poklone koje možete pokloniti prijateljima.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.