Ocjena točnosti

Karamarko u Varaždinu: Pobijedili smo na izborima

Hina / Siniša Kalajdžija / ua

‘Rekli smo da ćemo pobijediti i pobijedili smo. Sad smo na kraju formiranja Vlade, pomoćnike smo manje-više riješili, sad idu zamjenici ministara. Sjever Hrvatske je opravdao očekivanja s obzirom na situaciju koju su prethodnici ostavili ovdje, na beznađe koje visi u zraku, neraspoloženje ljudi, nemogućnost sagledavanja perspektive, veliki broj iseljenih, gašenje radnih mjesta’, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak u Varaždinu, osvrćući se na svoje prošlogodišnje najave da će HDZ pobijediti na parlamentarnim izborima.

Osim što HDZ na parlamentarnim izborima nije odnio pobjedu koja bi mu omogućila sastavljanje Vlade, već je imao praktički izjednačen rezultat s koalicijom Hrvatska raste pa je Domoljubnoj koaliciji prevagu donijela tek koalicija s MOST-om, o pobjedi HDZ-a pogotovo se ne može govoriti u Sjevernoj Hrvatskoj.

Prema potpunim rezultatima izbora na stranici Državnog izbornog povjerenstva u gradu Varaždinu za koaliciju Hrvatska raste, odnosno „prethodnike“ koji su toliko opustošili taj kraj, glasalo je 48 posto građana, a za Domoljubnu koaliciju nešto manje od 17 posto građana. U cijeloj III izbornoj jedinici u kojoj je Sjeverna Hrvatska, koalicija Hrvatska raste osvojila je nešto više od 49 posto glasova, a Domoljubna koalicija nešto preko 24 posto glasova. Obje koalicije uspjele su ostvariti izborne pobjede u jednakom broju jedinica (pet Hrvatska raste i pet Domoljubna koalicija), a Sjeverna Hrvatska ostala je jedna od onih gdje premoćno pobjeđuje koalicija SDP-a i HNS-a.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.