Ocjena točnosti

Opačić: SDP u svojoj utvrdi ima manje načelnika i gradonačelnika nego HDZ

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

“Ljudima iz Primorsko-goranske županije lakše je raspravljati o mojoj i smjeni Miranda (Mrsića, op.a.) nego o neuspjehu na lokalnim izborima jer HDZ u toj županiji ima više načelnika i gradonačelnika od SDP-a”, izjavila je SDP-ova zastupnica Milanka Opačić u intervjuu za Večernji list.

Lokalni izbori u Primorsko-goranskoj županiji održavali su se u ukupno 36 gradova i općina, a to su: Bakar, Baška, Brod Moravice, Cres, Crikvenica, Čabar, Čavle, Delnice, Dobrinj, Fužine, Jelenje, Kastav, Klana, Kostrena, Kraljevica, Krk, Lokve, Lopar, Lovran, Mali Lošinj, Malinska-Dubašnica, Matulji, Mošćenička Draga, Mrkopalj, Novi Vinodolski, Omišalj, Opatija, Punat, Rab, Ravna Gora, Rijeka, Skrad, Vinodolska Općina, Viškovo, Vrbnik i Vrbovsko.

S lista koje je podržavao HDZ u Primorsko-goranskoj županiji došlo je ukupno 11 gradonačelnika i načelnika. Njihovi kandidati pobijedili su u sljedećim gradovima i općinama: Bakar, Brod Moravice, Crikvenica, Kraljevica, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Rab, Ravna Gora, Skrad (nakon prvog kruga), te Vinodolska Općina i Vrbnik (nakon drugog kruga).

SDP-u je na zadnjim lokalnim izborima pripalo 14 gradonačelnika i načelnika, a slavili su u sljedećim gradovima i općinama: Čavle, Krk, Lokve, Malinska-Dubašnica, Mošćenička Draga, Omišalj, Punat, Rijeka (nakon prvog kruga), te Cres, Čabar, Kastav, Klana, Matulji i Viškovo (nakon drugog kruga). Iz navedenog je jasno kako citirana tvrdnja SDP-ove disidentice Opačić nije točna.

U deset gradova i općina građani su birali kandidate koji su na izbore izašli bez podrške jedne od dvije najveće hrvatske stranke, a to su: Baška, Delnice, Dobrinj, Jelenje, Kostrena, Vrbovsko, Fužine, Lovran, Mrkopalj i Opatija.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.