Razotkriveno

Koronavirus nije “dimna zavjesa” za chemtrails pluća, jer ona ne postoje

Izvor: Pixabay, Gerd Altmann

Chemtrails nije stvaran pa tako ni chemtrails pluća, a koronavirus nije plasiran, patentiran, niti išta slično. Sukladno tome, netočna je sljedeća tvrdnja portala IstinomProtivLaži:

Zato su plasirali korona virus (o njemu sve znamo) koji je zapravo dimna zavjesa kako bi se prikrila, zataškala sve veća smrtnost od prave globalne epidemije – chemtrailsa pluća!?

Naime, medicina poznaje, primjerice, kemijsku pneumoniju, upalu pluća koju izaziva udisanje štetnih kemikalija, ali ne i chemtrails pluća, o kojima govori članak na portalu IstinomProtivLaži. Zato ne čudi da se prilikom tumačenja “podvale” koronavirusa kako bi se prikrila ova nepostojeća dijagnoza pozivaju na glumicu Rachel Reenstra.

”Imamo problem koji se pojavljuje diljem svijeta i zove se Chem trail lung (chemtrails pluća). Pojavljuje se sve više problema s dišnim sistemom, zbog toksičnim kemikalija, teških metala, plinova, virusa, virusnih čestica i drugih stvari, koje se sprejaju (strogo povjerljive aktivnosti) a imamo ga za disati”, kaže ona, pozivajući se na neimenovanog liječnika kojeg je navodno snimila prilikom posjete zbog bronhitisa.

Zagađenje ubija

Respiratorne bolesti jesu razlog za zabrinutost. No uzrok im nisu tzv. chemtrails. Jedan od najpopularnijih pedijatara u Hrvatskoj, Milivoj Jovančević, smatra da do porasta bolesti dišnog sustava kod njegovih pacijenata dolazi i zbog nedovoljnog boravka djece na otvorenom te spavanja u zagrijanim prostorijama. Upozorio je i na široku upotrebu kemikalija te pesticide u prehrani.

Osim pušenja, važan je okolišni faktor i zagađenje zraka. Prema procjenama znanstvenika Max-Plankovog instituta za kemiju u Mainzu i Ciparskog instituta Nicosia, zagađenje zraka ubija dvostruko više ljudi od cigareta, ne samo pogoršavanjem postojećih, kroničnih te izazivanjem bolesti dišnih puteva, već i kardiovaskularnih bolesti. U prosjeku donosi 120 smrti više na 100.000 ljudi, nego što bi bilo uobičajeno bez polutanata. Pogađa dobrim dijelom ljude koji koriste prljava goriva za kuhanje, ali većim dijelom zagađenje nas čeka na otvorenom. Vanjsko onečišćenje ne dolazi samo od prometa, već primarno od industrije. Zato se procjenjuje da će u Kini, zahvaljujući zaustavljanju industrije, koronavirus spasiti daleko više života, nego što ih je odnijela bolest COVID-19.

Pretražio sve baze i – ništa

Za kraj napomenimo i da je bivši zaposlenik CIA-e i zviždač Edward Snowden, intervjuiran u “The Joe Rogan Experience”, izjavio je da je pretražio sve tajne podatke američke vlade tražeći dokaze o vanzemaljcima i chemtrailsima. Nije ih pronašao jer teorije zavjere nisu stvarne.

“U slučaju da se pitate: Chemtrails nisu stvarni… Imao sam pristup mrežama NSA-e (Nacionalne sigurnosne agencije), CIA-e, vojske, svih ovih grupa. Ništa o tome nisam uspio pronaći”, izjavio je Snowden.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.