Razotkriveno

Imperijal: Portal nismo pokrenuli uoči lokalnih izbora, nego u listopadu 2020.

Ilustracija (Michaił Nowa from Pixabay)

Direktor Imperijala Zoran Milanović javio se Faktografu sa zahtjevom za ispravak netočne informacije, koju smo, kako tvrdi, objavili u tekstu od 24. svibnja 2021. naslovljenome “Protiv Tomaševića se vodi najveća digitalna dezinformacijska kampanja u povijesti hrvatske politike”.

Demanti Imperijala objavljujemo u cijelosti, bez uredničkih i lektorskih intervencija:

Na portalu Faktograf 24. svibnja objavljen je autorski članak glavnog urednika Faktografa Petra Vidova pod naslovom: ‘Protiv Tomaševića se vodi najveća digitalna dezinformacijska kampanja u povijesti hrvatske politike’ te istaknutim podnaslovom ”Imperijal u propagandnoj kampanji’.

U članku iznosite faktografski netočne, neprovjerene ali i maliciozne informacije te klevete. Portal Imperijal.net ne sudjeluje ni u kakvoj propagandnoj kampanji a posebno ne prljavoj već sve svoje članke, kao i one koje ističete u spornom članku, bazira na činjenicama. Portalu Imeorijal.net već u uvodnom dijelu svoga teksta ne pristupate kao mediju već kao neprijateljskoj propagandi što se vidi da već u samom uvodu članka citirate lažni i klevetnički članak koji je o tabloidu Imperijal objavljen na portalnovosti.hr pod naslovom ‘imperijal uzvraća udarac’.

Obmanjujete javnost brojnim tvrdnjama ali istaknut ćemo sljedeće: ‘Vrlo aktivan u dezinformacijskoj kampanji protiv Tomaševića je i portal Imperijal.net. Radi se o portalu tabloida Imperijal, koji do ovogodišnje kampanje za lokalne izbore uopće nije imao internetsko izdanje’. Taj dio spominjemo bez obzira što ste prije objave ovog ispravka, a po priimitku našeg zahtjeva za objavu ispravka, izostavili taj, lako provjerljivi netočan podatak. Portal Imperijal.net startao u listopadu 2020. te od tada do danas stječe svaki dan sve veći broj čitatelja u Hrvatskoj i čitavom svijetu. Imperijal.net nije uoči lokalnih izbora stao na stranu niti jednog kandidatakao što tvrdite u svom članku. Citiramo: ‘Imperijal sad u kampanji za gradonačelnika Zagreba pomaže Škori pokušavajući difamirati Tomaševića. Gotovo sve vijesti koje su trenutno istaknute na portalu Imperijal predstavljaju većim dijelom neutemeljene napade na Tomaševića i članove platforme Možemo’. Da je to puki zlonamjerni konstrukt smišljen s ciljem da se neutemeljeno oduzme istinitost i činjeničnost objavljenim člancima vidi se iz sljedećeg. Imperijal.net objavi je dokumentirane novinarske istraživačke priče o svakom kandidatu u utrci za zagrebačkog gradonačelnika redom o: Jošku Klisoviću; Klisović – Filipoviću; Škare Ožbolt; Miroslavu Škori; Jeleni Pavičić Vukičević; Ivici Lovriću….

Budući da ističete kako je nakladnik Faktografa Gong samim tim ste uključivati se u kampanju na stranu niti jednog kandidata a još manje difamirati duge medije u ineteresu nekog pojedinog kandidata.

S poštovanjem
Imperijal.net
direktor Zoran Milanović

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.