Razotkriveno

U Pfizerovom cjepivu nema fetalnih stanica. I ne, Yeadon nije uvijek u pravu

Portal Istinom protiv laži opet širi dezinformacije pozivajući se na tvrdnje bivšeg zaposlenika Pfizera Michaela Yeadona.
Foto: EPA/BIONTECH SE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Portal Istinom protiv laži objavio je tzv. “raspored Tiranije u fazama pandemije”, pripisan Michaelu Yeadonu, bivšem zaposleniku Pfizera. Naslovljen “Mi smo na vratima pakla. Osmislili su 6 faza. Približavamo se FAZI 5 – uspostava kaosa i vojnog stanja!“, članak sadrži više netočnosti.

Na primjer, netočno je da Pfizerovo cjepivo sadrži fetalne stanice. Tvrdnja o tome je mašinski prijevod engleskog jezika pa je i konfuzno napisana:

Jedan Pfizerov zviždač nedavno se oglasio kako bi razotkrio tvrtku skrivajući činjenicu da koriste pobačene fetalne stanice u ubodima COVID-19. Naravno, Pfizer ne želi da javnost zna za taj sastojak. Vjerska izuzeća bila bi velika!

Sastojcima mRNA cjepiva bavili smo se više puta. Comirnaty u proizvodnji Pfizera i BioNTecha, primjerice, sadrži 30 mikrograma mRNA po dozi, a drugi sastojci su kolesterol, kalijev klorid, kalijev dihidrogenfosfat, natrijev klorid, natrijev hidrogenfosfat dihidrat, saharoza, voda za injekcije i spojevi dugih i kompliciranih naziva koji označavaju komponente lipidne nanočesticeALC-0315 i ALC-0159 te DSPC.

Cjepivo je testirano na fetalnim stanicama

Što se tiče konkretnog zviždača, tom se temom već bavio AP povodom objavljivanja videa u produkciji Projekta Veritas, o čijim smo financijama, kadrovima, kao i metodama, pisali ranije.

Tvrdilo se da e-mailovi razmijenjeni među zaposlenicima Pfizera pokazuju da cjepivo protiv COVID-19 tvrtke sadrži fetalne stanice. No, to nije točno U citiranim porukama stoji da je cjepivo testirano, a ne proizvedeno, pomoću stanične linije HEK 293 koja je nastala od fetusa još 1970-ih godina.

Te su informacije već bile javno dostupne pa se o tome još u siječnju 2021. očitovala i američka biskupska konferencija:

Ni Pfizer ni Moderna nisu koristili staničnu liniju dobivenu abortusom u razvoju ili proizvodnji cjepiva. Međutim, takva je stanična linija korištena za testiranje učinkovitosti oba cjepiva. Stoga, iako nijedno cjepivo nije potpuno oslobođeno bilo kakve upotrebe staničnih linija dobivenih pobačajem, u ova dva slučaja upotreba je vrlo udaljena od početnog zla pobačaja. Cjepiva AstraZeneca i Janssen izazivaju dodatnu moralnu zabrinutost jer se stanična linija dobivena abortusom koristi ne samo za testiranje, već i u razvoju i proizvodnji.

U nastavku navode i da može biti moralno prihvatljivo primiti cjepivo koje koristi stanične linije dobivene pobačajem ako nema drugih dostupnih cjepiva usporedivih po sigurnosti i učinkovitosti, a da nemaju veze s pobačajem. To je, po njima, tako jer virus koji izaziva Covid-19 može uključivati ozbiljne zdravstvene rizike.

Cijepljeni kao izvor novih mutacija

IPL navodi da Yeadonove strahove dijele i dr. Robert Malone i prof.dr. Luc Montagnier koji…

[T]vrde da su cijepljeni prijenosnici, raspršivači i da jedino necijepljeni mogu spasiti planetu.

Uz to lijepe i sljedeće citate Malonea i Montagniera:

Istina je da ovaj dvojac smatra da bi cjepiva mogla izazvati virus da se bolje prilagodi i zaobiđe cjepiva. Već smo pisali kako Malone tvrdi da bi se trebalo cijepiti samo ugrožene skupine, jer cjepivo propušta, odnosno ne štiti u potpunosti od transmisije i infekcije. Najbitnija teza njegovog upozorenja kaže da će imunitet stvoren vakcinama prisiliti virus da mutira u smrtonosniju varijantu, puno spretniju za izbjegavanje cjepiva.

To se nije dogodilo, barem do sada. I u trenutku kada se pojavila izjava pripisana Montagnieru, da su nove varijante posljedica cijepljenja, to naprosto nije bilo točno. Varijante koronavirusa pronađene diljem svijeta počele su se pojavljivati mnogo prije nego što su cjepiva postala široko dostupna.

To je moguće vidjeti na stranicama Svjetske zdravstvene organizacije koja objavljuje koje su varijante zabrinjavajuće (VOC) ili ih treba pobliže pratiti (VOI). Najnovije iz skupine VOC su brazilska gama iz studenog te delta, koja je nastala u Indiji listopadu 2020. godine, prije masovnog lansiranja cjepiva. Najnovija VOI je mi varijanta, koja se u Kolumbiji pojavila u siječnju 2021., no i to se dogodilo prije početka vakcinacije u toj zemlji.

Varijanta s velikim posljedicama (VOHC), protiv koje cjepiva ne pružaju nikakvu zaštitu za sada se nije pojavila.

No u različitim zemljama svijeta pojavljuju se nove varijante, koje WHO monitorira. U ožujku 2021. je jedna otkrivena u Dominikanskoj Republici. Druga, C.1.2, otkrivena je krajem kolovoza u Južnoafričkoj Republici, kada je ta zemlja cijepila oko 10 posto stanovništva.

Stručnjaci koje je kontaktirao Associated Press objasnili su da dokazi sugeriraju da su se nove varijante razvile kao rezultat dugotrajnih virusnih infekcija u populaciji, a ne cjepiva, koja su dizajnirana da spriječe takve infekcije.

Veliki reset, uhićenje Bourle i ostale “istine”

U konačnici, IPL tvrdi sljedeće:

Do sada su upozorenja dr. Yeadona bila točna…

Uhićenje izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourle, za prijevaru i potpuno zamračenja medija, potvrđuje sve na što dr. Mike Yeadon stalno upozorava.

Za kraj, niti su Yeadonova upozorenja do sada bila točna, niti je Albert Bourla uhićen. Što se konkretnog Yeadonovog proročanstva tiče, on se svodi na Veliki reset, o kojemu smo također više puta pisali, a najopširnije ovdje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.