Razotkriveno

Cjepivo protiv Covida ne sadrži virus koji uzrokuje AIDS

Nakon nedavne smrti francuskog virologa Luca Montagniera opet cirkuliraju njegove netočne tvrdnje o novom koronavirusu.
Korona
Mattthewafflecat/Pixabay

Društvenim mrežama širi se video zapis u kojem se netočno tvrdi da protein šiljka virusa SARS-CoV-2 sadrži i/ili proizvodi virus HIV-a.

“HIV virusi u spike proteinu

Dokazi rastu iz dana u dan da su virusi HIV-a u i/ili proizvedeni od strane šiljastih proteina cjepiva.

Nobelovac i vrhunski znanstvenik Luc Montagnier izdao je upozorenje samo nekoliko dana prije svoje sumnjive, iznenadne smrti i istaknuo da bi se oni koji su cijepljeni svakako trebali testirati na HIV.

Namjerno trujete ljude! Najveći ilegalni eksperiment na ljudima i najveći zločin protiv čovječnosti!”, piše Facebook stranica “Istina.info.nova”, prilažući video zapis u kojem slične tvrdnje iznosi američki liječnik Richard M. Fleming (arhivirano ovdje).

U svom izlaganju Fleming se također poziva na tvrdnje francuskog znanstvenika Luca Montagniera, dobitnika Nobelove nagrade za otkriće virusa HIV-a.

HIV i SARS-CoV-2

Podsjećamo, Montagnier je na samom početku pandemije Covida-19, u travnju 2020. godine, u javnost izašao s neutemeljenom tvrdnjom da je virus SARS-CoV-2 umjetno stvoren. Tvrdio je da je netko u genetski kod virusa “dodao” sekvence karakteristične za HIV, virus koji izaziva AIDS.

Više znanstvenika koji se bave izučavanjem genetske strukture virusa SARS-CoV-2 demantiralo je Montagnierove tvrdnje. Časopis European Scientist ukazao je na činjenicu da putem otvorenog alata BLAST svatko može usporediti genetsku strukturu HIV-a i virusa koji uzrokuje Covid-19. Taj alat ne pokazuje genetske podudarnosti o kojima je govorio Montagnier.

Pouzdanih informacija o porijeklu virusa SARS-CoV-2 još nema. U znanstvenoj zajednici rašireno je uvjerenje da je virus nastao u prirodi i “skočio” sa životinje na čovjeka. Međutim, postoje i određene indicije koje sugeriraju da bi teorije o laboratorijskom porijeklu virusa mogle biti utemeljene (o čemu je Faktograf opširno pisao u lipnju 2021. godine).

Međutim, sasvim je jasno da cjepivo protiv Covida kod cijepljenih osoba ne izaziva zarazu HIV-om. U svijetu je dosad podijeljeno više od 10 milijardi cjepiva i baš nitko nije uočio da cijepljene osobe nakon cijepljenja obolijevaju od AIDS-a.

Montagnierova smrt nije “sumnjiva”

Netočno je, dakle, da je Montagnier samo nekoliko dana prije smrti izdao “upozorenje” o navodnom laboratorijskom kombiniranju HIV-a i virusa SARS-CoV-2. Radi se o tezi koju je Montagnier zastupao od samog početka pandemije Covida-19.

Tvrdnja da je Montagnierova smrt “sumnjiva” također nema utemeljenje u činjenicama. Montagnier je umro u dubokoj starosti, u 89. godini života. Iz francuskih se medija može doznati da je umro u bolnici, okružen članovima obitelji. Ne postoji nijedan kredibilan izvor informacija koji bi sugerirao da postoji išta sumnjivo u okolnostima njegove smrti.

Tvrdnja da su u virus SARS-CoV-2 umetnuti geni iz virusa HIV-a nije jedina dezinformacija koju je Montagnier promovirao tijekom pandemije Covida-19. Francuski Nobelovac neutemeljeno je tvrdio i da su mRNA cjepiva opasna i potencijalno smrtonosna.

Prevarant Fleming

Dok je Montagnier u poznijim godinama života protratio kredibilitet koji je ranije zaslužio svojim radom vezanim za HIV, američki liječnik Fleming – glavni akter videa koji se širi Facebookom – nije nikad ni imao ikakav znanstveni kredibilitet.

U Flemingovoj se biografiji, naime, ističu pravomoćne sudske presude zbog prevare, zbog kojih mu je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) 2018. oduzela licencu, tj. zabranila rad u farmaceutskoj industriji.

To čak i nije jedina kontroverza u Flemingovoj karijeri. Na stranici Retraction Watch može se doznati da je jedan Flemingov znanstveni rad povučen zbog falsificiranja podataka i prikrivanja sukoba interesa.

Američki znanstveni novinar Leonid Schneider, po obrazovanju molekularni biolog, na svom je blogu For Better Science opširno pisao o Flemingovom radu. Iz njegovog se članka može doznati da je Fleming falsificirao podatke o vlastitom obrazovanju, kao i da su radovi koje je Fleming objavljivao puni faktografskih grešaka i pseudoznanstvenih tvrdnji.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.