Razotkriveno

Gordan Lauc nije završio u invalidskim kolicima

Lauc je u svom odgovoru Faktografu poručio da nije završio u invalidskim kolicima te da se Facebookom širi njegova fotomontaža.
Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Na Facebook profilu “Grears business” pojavila se fotomontaža hrvatskog molekularnog biologa Gordana Lauca u invalidskim kolicima (arhivirano ovdje).

“ZABRANJENO OTKRIĆE: Doktor otkrio strašnu istinu o oštećenom srcu i krvnih sudova i završio u invalidskim kolicima”, navodi se u statusu uz fotografiju Gordana Lauca.

Status je objavljen 20. rujna i otada je prikupio 8 dijeljenja i još 48 ostalih reakcija.

Uz status je postavljena i poveznica uz koju piše: “Hitno! Pročitaj prije brisanja!“. No, kada se klikne na tu poveznicu, ona ne vodi na nikakav članak.

Hrvatskog molekularnog biologa i vlasnika laboratorija Genos, Gordana Lauca, Faktograf je upitao je li tekst iz objave istinit i je li zaista završio u invalidskim kolicima. “To je jedna od brojnih takvih zlouporaba. Ovo je očita fotomontaža. Nisam završio u kolicima”, napisao nam je u kratkom odgovoru Lauc i demantirao informacije iz statusa.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Ovo nije prva fotomontaža Gordana Lauca o kojoj Faktograf piše ovog mjeseca. Sredinom rujna demantirali smo informaciju da je Gordan Lauc uhićen. Ta je “vijest” dokazivana fotomontažom na kojoj je Laucova glava namontirana na fotografiju o uhićenju ubojice u Poljskoj iz svibnja 2021. godine s kojim Lauc nema nikakve veze.

Zaključno, u statusu na Facebook profilu “Grears business” objavljena je fotomontaža molekularnog biologa Gordana Lauca u invalidskim kolicima. Lauc je u svom odgovoru Faktografu potvrdio da se radi o fotomontaži te poručio da nije završio u invalidskim kolicima.

Facebook
Twitter
Live blog
Dezinformacije o koronavirusu

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.