Razotkriveno

Američka publicistkinja omaškom je u svom govoru izrekla frazu ‘bebe koje jedemo’

Barbare Marx Hubbard nije govorila na "tajnom sastanku iluminata" već je održala predavanje s kojeg je objavljena snimka.
Screenshot: YouTube/BTC Institute

Na Facebook stranici “Otkrivanje Matrixa” objavljen je reels (status arhiviran ovdje, a video ovdje) govora američke publicistkinje Barbare Marx Hubbard, a na videu stoji opis: “Tajni sastanak Illuminata procurio… Je li rekla ‘bebe koje jedemo’?“. Uz reels je objavljen i sljedeći opis:

“Tajni sastanak procurio.. Priznali kako jedu… U 2024 godini se otkriva sve više i više stvari! Ostavi mišljenje i komentar o ovim ljudima. Ovo je samo 1% …

Screenshot/Facebook

Reels je objavljen 7. ožujka, a prikupio je 616 dijeljenja, 356 komentara i 840 ostalih reakcija.

O čemu je američka publicistkinja pričala u svom govoru?

“Prva smo vrsta na ovoj Zemlji koja je svjesna evolucije. Svjesna da utječemo na vlastitu evoluciju, svime što radimo – bebe koje jedemo, hrana koju jedemo, ratova koje vodimo…”, riječi su Marx Hubbard koje se mogu čuti u kratkom videoisječku koji je objavljen u reelsu. Treba, međutim, istaknuti da se radi tek o malom dijelu govora koji je publicistkinja održala na Međunarodnom forumu o svijesti održanom 2015. godine. Marx Hubbard je omaškom zaista u svom govoru kazala “bebe koje jedemo”, međutim na punoj snimci govora koja traje sat vremena i objavljena je na YouTubeu na 13:32 može se čuti da se ispravila u ‘hrana koju jedemo’.

Dvije godine ranije, 2013. Marx Hubbard dala je intervju portalu Broadview u kojem je također govorila o svjesnoj evoluciji i gdje je izrekla gotovo identične rečenice kao u svom govoru na Forumu 2015.

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Upitana što je točno ‘svjesna evolucija’, Marx Hubbard je kazala: “Svjesna evolucija je dolazak prvog doba u kojem su ljudi svjesni da utječu na vlastitu evoluciju svime što radimo: hranom koju jedemo, bebama koje imamo, automobilima koje vozimo, ratovima u kojima se borimo i načinom na koji postupanje s našim okolišem. Ako pogledate priču o svemiru kao evolucijsku spiralu kroz pojedinačne stanice i više stanica i životinje i ljude, a sada i nas, počinjete hvatati obrazac evolucije”.

Iz odgovora je vidljivo da je opet spominjala bebe, ali u potpuno drugačijem kontekstu, točnije kazala je “bebama koje imamo”. Iz toga je jasno da se u govoru poznate publicistkinje dogodila omaška koju je ona odmah ispravila. Međutim, nenamjernu pogrešku Marx Hubbard teoretičari zavjere odmah su iskoristili protiv nje, spominjući da je to izrekla na tajnom sastanku iluminata. Iluminati su još jedna od teorija zavjere koja je nastala kao neslana šala, a o kojoj je Faktograf detaljno pisao u kolovozu prošle godine.

Publicistkinja svoj govor nije održala ni na kakvom tajnom sastanku iluminata, već na Međunarodnom forumu o svjesnosti održanom 7. i 8. svibnja 2015. godine, a cijelo njeno izlaganje javno je objavljeno.

Marx Hubbard je bila najpoznatija po smjelim vizijama budućnosti

Marx Hubbard bila je američka publicistkinja i “futuristkinja”. Najpoznatija je upravo po smjelim vizijama budućnosti, u kojoj je čovječanstvu prognozirala znatan napredak zahvaljujući svom znanju koje je suvremena znanost uspjela prikupiti. Njezine izjave inspirirale su brojne teoretičare zavjere, a o jednoj takvoj Faktograf je pisao prije dvije godine. Tada je, naime, internetom kružila dezinformacija da je Marx Hubbard kazala da “četvrtinu ljudske rase treba eliminirati”, iako nije postojao nikakav dokaz da je ona to izrekla.

Zaključno, američka publicistkinja i “futuristkinja” Barbara Marx Hubbard u svom je govoru omaškom kazala ‘bebe koje jedemo’. Poznata publicistkinja u svom se govoru odmah ispravila i rekla ‘hrana koju jedemo’, a u intervjuu koji je dvije godine ranije dala za portal Broadview govorila je na istu temu. Tom je prilikom opet spomenula bebe, ali u kontekstu ‘beba koje imamo’ i hrane koje jedemo’. Također, svoje tvrdnje nije izrekla na sastanku iluminata, još jedne teorije zavjera, već na Međunarodnom forumu o svijesti održanom u svibnju 2015.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.