Ocjena točnosti

Nevenka Bečić: Naš glas se čuo u Saboru

Hina / Mario Strmotić / ua

“Nismo mogli puno uraditi u Saboru jer je vladajuća koalicija bila u većini. Tako da Kerum nije napravio gotovo ništa, ali naš se glas čuo”, izjavila je Nevenka Bečić, sestra Željka Keruma, opisujući četiri godine koje je zajedno sa svojim bratom provela u Saboru, kako prenosi dnevni list 24sata.

Službena saborska statistika, međutim, pokazuje nešto sasvim drugo. Željko Kerum tijekom svog mandata u Sabor gotovo i da nije dolazio, a za riječ se nije navio niti jednom, tako da se njegov glas u sabornici definitivno nije čuo.

Bečić se, pak, tu i tamo ipak znala oglasiti. Za riječ se ukupno javila 43 puta, a u najviše slučajeva radilo se o replikama (19 puta) i ispravkama netočnih navoda (11 puta). Pet puta se Bečić prijavljivala za pojedinačne rasprave, a osam puta je govorila uoči kluba zastupnika svoje stranke, kojeg su ona i brat Željko osnovali zajedno s Jadrankom Kosor, a nakon što je bivša premijerka izbačena iz HDZ-a.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.