Ocjena točnosti

Škrlec: Europi nije važna gradnja Pelješkog mosta

www.davor-skrlec.eu

“Zastupnica Šuica poseban naglasak u dokumentu stavila je na prometnu povezanost država uključenih u projekte izgradnje cestovne i željezničke infrastrukture uključujući Jadransko – jonski koridor, a ponosna je što se u dokumentu izrijekom ističe važnost gradnje Pelješkog mosta i prometnog povezivanja teritorija EU, a samim time i odsječenog hrvatskog juga”.

Priopćila je to putem svoje internetske stranice HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu netom prije nego što su europarlamentarci usvojili Strategiju Europske unije o Jadransko – jonskoj regiji.

Međutim, Davor Škrlec, zastupnik stranke ORaH u Europskom parlamentu, medije je upozorio da se radi o obmani. Škrlec tvrdi da se u izviješću Europskog parlamenta Pelješki most uopće ne spominje.

“Očito je riječ o predizbornom manipuliranju s kojim se nastoji zavarati građane. Druge vrijednosti koje su životno važne za hrvatski narod, a koje smo ugradili u konačni tekst rezolucije, poput boljeg prometnog povezivanja otoka i povećanja kvalitete života na otocima, tradicionalno malo ribarstvo, i ulaganja u turizam koja će pridonijeti neutralizaciji njegove sezonalnosti, nisu naravno spomenute u priopćenju kolegice Šuice”, priopćio je Škrlec putem svoje internetske stranice.

Kako bi utvrdili točnost tvrdnje zastupnice Šuice, proučili smo tekst Strategije koju je usvojio Europski parlament, a koji je dostupan na njihovoj internetskoj stranici. U tekstu predmetne Strategije važnost gradnje Pelješkog mosta se doista nigdje ne spominje.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.