Faktograf.hr

Samo činjenice

Obećani centri za gospodarenje otpadom nisu završeni

Marišćina

Izgradit ćemo 11 novih centara za gospodarenje otpadom uz korištenje 3,8 milijardi kuna iz EU fondova, obećao je HDZ u predizbornom programu.

To obećanje nije ispunjeno, između ostalog i zato što se u startu, kada je HDZ još vladao s MOST-om koji je na mjesto ministra zaštite okoliša imenovao Slavena Dobrovića, mijenjao koncept. Zbog velikog kašnjenja moguće su sankcije Europske komisije.

Kako se navodi na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, trenutno su u završnoj fazi dva centra –  Marišćina i Kaštijun, za koje su pripreme obavljane godinama ranije nego je Vlada Andreja Plenkovića došla na vlast, dok je još 10 centara u različitim fazama pripreme.

Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Uočili ste neku izjavu za koju vjerujete da bi je Faktograf trebao obraditi? Sumnjate u točnost viralnih objava na društvenim mrežama? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.

Faktograf.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice Faktograf.hr slažete se s korištenjem kolačića.