Razotkriveno

Prijetnje Claire Edwards novim “Nirnberškim procesima” potpuno su promašene

Claire Edwards iznosi niz dezinformacija od kojih su brojne već ranije razotkrivene.
Foto: Harvard Law School Library, Harvard University, Cambridge, Mass.

Društvenim mrežama ovih se dana širi video isječak “Istina o Covidu-19” u kojem se iznosi niz definformacija o aktualnoj pandemiji.

Objave na privatnim profilima na Facebooku popraćene su dramatičnim pozivima.

“NOVI NIRNBERŠKI PROCESI – VREME JE DA VOJSKA I POLICIJA STANU UZ NAROD – CLAIRE EDWARDS”, stoji u jednoj objavi.

“Ovo je video zapis koji bi trebao da pogleda svaki policajac, svaki vojnik i da rame uz rame stanu uz narode, jer su i oni narod nad kojim će sve isto biti sprovedeno!!! Novi “Nirnberški proces” će se ponoviti – ZLOČINI PROTIV ČOVEČNOSTI!!! Imena zločinaca su navedena!”, piše u drugoj.

Isti video u kojem govori Claire Edwards objavljen je i na stranici 2012 Transformacija svijesti, za koju smo utvrdili da je i ranije prenosila dezinformacije (ovdje, i ovdje ). Video je objavljen i na Youtube-u a , na kanalu korisika koji ima više od 1700 subscribera. Na toj je društvenoj mreži pregledan preko 36.000 puta.

Najviše se  širio jednog privatnog profila korisnika u Velikoj Britaniji, preko kojeg je podijeljen preko 10.000 puta.

Pandemija nije ranije planirana

Claire Edwards, navodi se u potpisu govornice, radila je za Ujedinjene narode između 1999. i 2017. godine. Kako su potvrdili Reutersu iz UN-a, ona je zaista bila zaposlenica, međutim, naglašavaju kako poslovno više nisu povezani.

U viralnom videu Claire Edwards iznosi više dezinformacija, stoga ćemo se ovdje fokusirati samo na nekoliko njih.

“Covid-19 je planiran mnogo ranije, u dokumentima i simulacijskim vježbama koje potječu od eugeničara Billa Gatesa i Rockefellerove fondacije”, započinje tako Edwards svoje predavanje.

Za svoju tvrdnju ne navodi nikakve dokaze. Bill Gates i Rockefeller nisu arhitekti pandemije koronavirusa, kako Edwards tvrdi,  a isto tako Bill Gates ne želi smanjiti svjetsku populaciju kroz cjepivo s elektronskim nano čipom koji bi trebao kontrolirati ljude.

O tome smo pisali nekoliko puta. Povod su bile netočne tvrdnje da je Bill Gates razvio novi koronavirus, da može proglasiti obavezno cijepljenje, da želi smanjiti populaciju cijepljenjem te da nam želi ugraditi mikročip.  Razotkrili smo i tvrdnje da je virus SARS-CoV-2 “plandemijska” predstava u režiji Zaklade Rockefeller.

Šef Svjetske zdravstvene organizacije

Nadalje, Edwards naziva Thedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, šefa Svjetske zdravstvene organizacije, teroristom i optuženim genocidistom koji je postavljen da bi orkestrirao pandemiju radi totalitarnog preuzimanja.

Netočna je informacija da je Ghebreyesus optužen za terorizam i genocid. Međutim, kako navodi Deautche Welle, nekoliko je mrlja na njegovoj karijeri.

Unatoč tome što je razvio zdravstveni sustav u Etiopiji dok je bio ministar zdravstva od 2005. do 2012. godine (od 2012. do 2016. bio je i ministar vanjskih poslova), Ghebreyesus se suočava s optužbama kako je između 2006. i 2011. namjerno umanjio značaj kolere te da nije na vrijeme donio odgovarajuće mjere.  Zbog njegovog izbora na čelo WHO-a pobunila se i organizacija Human Right Watch, a sve zbog toga što je bio član vlade u Etiopiji koja se repsresivno donosila prema novinarima i protivnicima.

Laži o PCR testovima i 5G

“5G tehnologija je umiješana u Covid kroz korelaciju između lokacija gdje je 5G postavljen i smrtnosti. Simptomi kovida gotovo su identični simptomima izlaganja elektromagnetskim zračenjima” tvrdi Edwards navodeći kako je 5G široko implmenetiran na zemlji i svemiru za kontrolu populacije.

Već neko vrijeme 5G mreža golica maštu teoretičara zavjere. Prije pojave Covida-19 širile su netočne tvrdnje o tome kako mreža pete generacije izaziva masovni pomor ptica i pčela (o čemu smo pisali ovdje i ovdje). Nije trebalo čekati dugo od početka pandemija da se pojave i dezinformacije da je 5G mreža povezana s koronavirusom. O tome da ne postoji niti jedan relevantni znanstveni dokaz. Da 5G ne izaziva Covid-19 pisali smo u nekoliko navrata (1,2,3).

Edwards u videu također tvrdi da pandemija ne postoji, što nije točno. Pandemija postoji i to potvrđuju i brojke. U trenutku pisanja ovog teksta zabilježeno 49.207.942 slučaja zaraze koronavirusom diljem svijeta, njih 1.242.308 završilo je sa smrtnim ishodom. Virus SARS-Cov-2 proširio se u preko 200 država  a broj oboljelih svakim je danom sve veći. (Worldmeter)

“PCR koji nije mogao da se koristi u dijagnostiti virusnih infekcija, pokazuje 94 posto lažno pozitivnih lažne rezultate”, tvrdi dalje.

O tvrdnjama da se PCR ne bi trebao koristiti u dijagnostici virusnih infekcija, koje se pogrešno prepisuju Karyju Mullisu, izumitelju PCR dijagnostike, također smo pisali više puta. Posljednji put povodom video isječka jedne Mullisove izjave u kojoj on zapravo odbacuje tvrdnje da se PCR može pogrešno koristiti i pojašnjava da ono što može biti netočno jesu interpretacije. O Mullisu i njegovim kontroverznim tvrdnjama te PCR testu pisali smo i ranije, o čemu više možete čitati ovdje.

Poziv na pravdu

Još je nekoliko dezinformacijama koje se mogu pronaći u videu. Koriste se netočne brojke o tek 98 smrtnih slučajeva na 5 milijuna oboljelih ljudi, pogrešno se navodi da su asimptomačni slučajevi bezopasni (što nije točno, jer mogu nesvjesno prenijeti zarazu na neku rizičnu skupinu) te se tvrdi kako maske uzrokuju ozbiljna neurološka oboljenja (o čemu smo pisali ovdje). Spominje se smrtni slučaj brazilskog volontera koji je preminuo tijekom testiranja cjepiva nastalog u suradnji Oxforda i tvrtke AstraZeneca, ali se ne nigdje ne navodi da, kako piše Bloomberg, preminuli mladić nije primio cjepivo.

Edwards krivo navodi da su u Americi George Soros te 269 velikih kompanija instalirali pokret Black Lives Matter. To također nije istina. Pokret Black Lives Matter počeo se formirati još 2013. godine, upotrebom hashtaga #BlackLivesMatter na društvenim mrežama nakon oslobađajuće presude Georgeu Zimmermanu u slučaju ubojstva afroameričkog tinejdžera Trayvona Martina 17 mjeseci ranije, u veljači 2012. Nakon što je policajac u Minneapolisu upucao  Afroamerikanca Geogrea Floyda krajem svibnja ove godine, pokret se usred pandemije prebacio na ulice brojnih gradova u kojima su održani prosvjedi.

Na kraju videa, Edwards proziva počinitelje “zločina” koji su, među ostalima, Soros, Bill i Melinda Gates, princ Charles, WHO, britanski premijer Boris Johnson, francuski predsjednik Emmanuel Macron, poduzetnici Elon Musk i Mark Zuckerberg te novinari. Traži da se privedu pravdi u novim “Nirnberškim procesima” te apelira na javnost da “se klone genocidnih čudovišta gdje god ih vidi”.

Teorija Nurnberških procesa

Teoretičari zavjere u svojim istupima često zazivaju nove “Nirnberške procese” kojima bi se osudili svi oni koji su za vrijeme pandemije provodili mjera zatvaranja, lockdowna te širili istinu o bolesti Covid 19.

Tako portal Croactiv navodi kako su nedavno svjetski liječnici, odvjetnici, bankari, kao i dužnosnici svjetski medicinskih organizacija, ustali su protiv globalne prijevare oko ‘pandemije’ koronavirusa. Negdje u tom ustanku zazivali su se i Nurnberški procesi na kojima će se suditi oni koji navodno stoje iza te prevare.

Faktograf je već pisao o udruženju koje je ustalo protiv mjera za suzbijanje Covida-19, i to povodom videa s predstavljanja Svjetskog saveza liječnika u kojem se iznose netočne tvrdnje u vezi pandemije i bolesti Covid-19. Tom su nam prilikom iz  Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti pobili tvrdnje koje je iznijela Dolores Cahill, sudionica kongresa koja smatra da je koronavirus sezonska gripa.

Utvrdili smo i kako se Sveučilište u Dublinu, na kojem je Cahill profesorica, distanciralo od njenih izjava o Covidu-19 a Inicijativa za inovativne lijekove, čija je članica, zatražila je da podnese ostavku na svoju funkciju, što je ona odbila napraviti.

Privođenje pravdi pojedinaca koji su odgovorni za političke odluke donesene u svrhu borbe protiv virusa zazivalo se i ranije. Tako se brzo proširila vijest o “istražnom” odboru kojeg je osnovalo četvero njemačkih odvjetnika, od kojih je jedan Reiner Fuellmich. Naime, odvjetnik planira pokrenuti udružnu tužbu na sudu u SAD-u ili Kanadi kako bi tražio odštetu za sve Nijemce koji su bili oštećeni zatvaranjem “uslijed PCR testiranja”.

Osim toga, krivo se interpretirala  istraga francuske policije u sklopu koje je pretresena kuća ministra zdravlja Oliviera Vérana. Teoretičari zavjere  tvrdili da je to zbog kriminala u takozvanoj “Covid gate aferi”, međutim, istina je da su se članovi francuskog kriznog stožera našli pod istragom jer su osumnjičeni da nisu učinili dovoljno kako bi zaustavili širenje virusa.

Facebook
Twitter

Uočili ste objavu na društvenim mrežama i želite da provjerimo je li točna? Želite nas upozoriti na netočnu ili manipulativnu izjavu političara? Imate prijedloge, pohvale ili kritike? Pišite nam na [email protected] ili nas kontaktirajte putem Twittera ili Facebooka.